Kultur

X Factor-stjerne overraskede og sang til konfirmanderne i Rindum Kirke

Sigmund sang Gnags Danmarks-sang for de unge fra Rindum Kjærgaard til konfirmationsgudstjenesten i Rindum Kirke. Privatfoto.
Sigmund fra X Factor og Divaer i junglen sang til konfirmationsgudstjeneste.

RINDUM: Der var en overraskelse i vente til konfirmanderne fra Rindum Kjærgaard, da de forleden blev konfirmeret i Rindum Kirke.

Midt under konfirmationsgudstjenesten dukkede Sigmund Trondheim, kendt fra X Factor, Melodi Grand Prix og Divaer i Junglen nemlig op, og sang Gnags-sangen "Danmark".

- Omkvædet lyder: "Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er, så velkommen her". Det har vi brug for at høre - om os selv og om andre. Vi forkrøbles som mennesker, hvis vi tror, at vi kan nøjes med at kere os om os selv og vort eget, siger sognepræst Vivian Linnebjerg, der havde de unge til konfirmationsforberedelse.

Det var i øvrigt ikke første gang, de mødte Sigmund Trondheim. Han dukkede også op til konfirmationsforberedelsen i februar, hvor han og konfirmanderne talte om at leve og klare sig med en ADHD-diagnose.

- Det var sådan et fint møde, hvor jeg tror, at konfirmanderne fik nedbrudt nogle fordomme og fik en større forståelse for det, som Sigmund står for. Derfor havde jeg inviteret ham til at komme og synge for dem - og det skulle netop også være den sang!

Hun er overbevist om, at konfirmanderne blev glade for den musikalske konfirmationsgave, som en donation fra Y's Men's Club i Ringkøbing gjorde mulig.

- I stedet for alt det der individuelle forbrug i forbindelse med konfirmation i dag med diverse afhentningskøretøjer og gaveræs vil jeg gerne vise dem, at oplevelser, vi er fælles om, er vigtige, siger Vivian Linnebjerg.

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Tophistorier

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce