Annonce
Sport

Wozniacki ser lys fremtid for danske tennishåb

Stringer/Reuters

Når Wozniacki snart har taget afsked, står to juniorhåb klar i kulissen. Hun ser mange kvaliteter i de to.

Caroline Wozniackis betydning for dansk tennis kan næppe overvurderes.

Danskeren tager afsked ved dette års Australian Open, men håber, at hun efterlader et positivt aftryk på dansk tennis.

Hun ser to kommende professionelle spillere i Clara Tauson og Holger Rune, der kan tage over efter hende.

Det fortæller hun på engelsk på et pressemøde ved Australian Open.

- Jamen, jeg håber på, at jeg kan inspirere en masse unge spillere til at følge deres drømme og tro på, at alt er muligt. Vi har to gode juniorer lige nu, som allerede har markeret sig, både en dreng og pige. Forhåbentlig kan de tage over efter mig, siger hun.

- Jeg havde mulighed for at møde Holger (Rune, red.), der sluttede som nummer ét som junior, sidste uge, og han var meget venlig. Han spiller rigtig godt. Han virker som en meget hårdtarbejdende person. Så jeg ser en lys fremtid for ham.

Holger Rune har blandt andet vundet juniorudgaven af grand slam-turneringen French Open, og har meldt ud af, at 2020 er året, hvor han vil tage springet fra juniorrækkerne til senior.

Et andet stort talent er Clara Tauson, der mandag blev kåret som Årets Tennisspiller i 2019 foran blandt andre Wozniacki.

- Derudover har vi en pige, Clara, som vandt juniorernes turnering her, som har haft gode resultater, og som rammer bolden meget rent. Jeg håber, at hun kan tage skridtet op og spille på kvindetouren og spille godt, siger Caroline Wozniacki.

Den danske stjerne tror selv, at det havde gavnet hende, hvis der havde været flere danske topspillere før hende.

- Det havde måske været lidt lettere, hvis der havde været nogle her før mig, fordi det ville have banet vejen for mig, siger hun.

I stedet har Wozniacki set mod udlandet, når hun har skullet lede efter forbilleder.

- Jeg har måttet få inspiration fra nogle af de spillere, der har været der før mig så som Steffi Graf, Martina Hingis og nogle af de andre spillere, der var på det tidspunkt, siger Caroline Wozniacki.

Onsdag møder Wozniacki det ukrainske stortalent Dayana Yastremska i anden runde af Australian Open. Kamptidspunktet er endnu ikke fastlagt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Annonce