Annonce
Sport

Wozniacki møder ukrainsk stortalent ved Australian Open

Tony O''brien/Reuters
Den 19-årige ukrainer Dayana Yastremska kan blive Caroline Wozniackis sidste modstander nogensinde.

Caroline Wozniackis modstander i anden runde ved grand slam-turneringen Australian Open bliver det ukrainske stortalent Dayana Yastremska.

Natten til tirsdag dansk tid vandt 19-årige Dayana Yastremska 6-1, 6-1 over kvalifikationsspilleren Kaja Juvan fra Slovenien.

Yastremska, der ligger nummer 21 på kvindernes verdensrangliste, kom foran 3-0 i kampen, inden Juvan kom på tavlen.

Herfra vandt ukraineren syv partier i træk i den overbevisende sejr.

Caroline Wozniacki har ikke gode erfaringer med Dayana Yastremska. I spillernes eneste møde i Cincinnati Open i 2019 vandt ukraineren 6-4, 6-4.

Yastremska er kendt for et ekstremt aggressivt spil og hårde slag.

Kommer danskeren forbi Yastremska, ser modstanden væsentlig nemmere ud.

Her kunne Wozniacki have mødt britiske Johanna Konta, der er seedet som nummer 12 ved grand slam-turneringen.

Men natten til tirsdag dansk tid røg briten højst overraskende ud i første runde til tunesiske Ons Jabeur med cifrene 4-6, 2-6.

Johanna Konta nåede semifinalen i Australien for fire år siden.

I stedet venter vinderen af kampen i anden runde mellem Ons Jabeur og franske Caroline Garcia, der slog amerikanske Madison Brengle i første runde med 6-7, 6-2, 6-2.

26-årige Caroline Garcia er nummer 46 på verdensranglisten og er favorit mod 25-årige Ons Jabeur, der er nummer 78 i verden.

Wozniacki fører 2-1 i indbyrdes opgør mod Garcia. Seneste kamp var i WTA-finalerne i 2017, hvor Garcia vandt i tre sæt.

Den tidligere verdensetter Maria Sharapova røg ud i første runde til kroatiske Donna Vekic. Sharapova var med på et wild card og var aldrig rigtig tæt på sejren mod verdens nummer 20, der vandt 6-3, 6-4.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce