Annonce
Sport

Wozniacki åbner afskedsturnering mod useedet amerikaner

Asanka Brendon Ratnayake/Ritzau Scanpix
Den danske tennisstjerne kommer op imod Kristie Ahn i første runde af karrierens sidste turnering.

Tennisspilleren Caroline Wozniacki får useedet modstand i første runde af sin afskedsturnering, Australian Open, der begynder i næste uge.

Den ligeledes useedede dansker står over for verdensranglistens nummer 92, amerikaneren Kristie Ahn, i sin åbningskamp i Melbourne.

Wozniacki vandt turneringen i 2018, men er siden dumpet ned som nummer 35 på verdensranglisten og er ikke blandt de 32 spillere, der er seedet til årets første grand slam-turnering.

Vinder Wozniacki over amerikaneren, venter den 23.-seedede ukrainer, Dayana Yastremska, eller en endnu ukendt kvalifikationsspiller i anden runde.

Hvis danskeren løser den opgave, kan hun ramle ind i briten Johanna Konta, der er seedet 12 og nåede semifinalen i Australien for fire år siden.

Den syvfoldige vinder af turneringen, Serena Williams, bliver Wozniackis modstander i fjerde runde, hvis begge spillere når så langt.

Williams og Wozniacki spillede i sidste uge double sammen i opvarmningsturneringen i Auckland i New Zealand. Her nåede den prominente duo helt frem til finalen.

Forholdene i Melbourne har været omgivet af kritik i forbindelse med kvalifikationskampene i den seneste uge, fordi røg fra skovbrande er drevet ind over storbyen og har generet spillerne.

Flere spillere har krævet turneringen udsat, indtil luften er blevet renere, men indtil videre er det planen, at kampene som planlagt begynder 20. januar.

Kvinderne spiller finale 1. februar, inden Australian Open slutter med herrernes slutkamp dagen efter.

/ritzau/

Annonce
Lodtrækningen på turneringens hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce