Annonce
Kultur

Wow-Park entrer turist-rangliste med flot placering

Wow Parks sucecs befinder sig helt oppe i trækronerne - ligesom parkens brugeranmeldelser. Pressefoto
Forlystelsesparken sprang flot ind på Visitdenmarks attraktions-liste allerede i første hug.

Finderup: Der er god grund til at have armere over hovedet i Wow-Park. Ikke blot fordi det kræves, når man skal svinge rundt i træerne i forlystelsesparken, men også fordi, man har fået en flot placering på Visitdenmarks top 300-liste over mest besøgte attraktioner i 2018.

Wow Park har ansøgt om at komme på listen, og det blev med 36.448 gæster sidste år vekslet til en 127.-plads. Blandt Ringkøbing-Skjerns aktiviteter overgås det kun af Lyngvig Fyr og Bork Vikingehavn.

- Det er vi virkelig glade for, siger medejer Jacob Hindhede, der har parken sammen med sin bror Aage.

Annonce
Jacob Hindhede, der med sin bror Aage ejer Wow Park, er topglad for placeringen på Visitdenmarks top 300-liste. Arkivfoto: Jørgen Kirk

På vej mod ny rekord

Han roser parkens medarbejdere for at give gæsterne en god oplevelse i parken. Dog er det gode besøgstal her midt i 2019 ved at være gamle nyheder for den populære familiepark, hvor man er på vej mod nye højder.

- Det vi fokuserer på, er dagens og årets omsætning. Vi har haft en god start på året, og påsken var rigtig god, siger Jacob Hindhede.

- Vi har gode dage nu her, og vi satte rekord i går med antal gæster, og det gør vi nok også i dag, siger han, da Dagbladet taler med ham onsdag, uden at han vil afsløre det præcise besøgstal.

Nyt guldmærkat

Et alfa og omega for parkens succes er gode anmeldelser fra gæsterne. Det er blevet nemmere end nogensinde at give én til fem stjerner på Tripadvisor, Golittle, Facebook eller Google, og mange folk tjekker anmeldelserne, før de beslutter sig for at besøge et sted.

- Det betyder meget for os med konsistent gode anmeldelser. Danskerne har i flere år været gode til at anmelde os, men nu er tyskerne også begyndt at bruge det mere, siger Jacob Hindhede.

Jo bedre anmeldelser, et sted får, jo højere vil det befinde sig på diverse lister på internettet og dermed skabe mere synlighed. Og det skal Wow Park nok få en del af, for i år modtog forlystelsesparken nemlig Tripadvisors Udmærkelsescertifikat, som kun de allerbedst brugeranmeldte attraktioner opnår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce