Annonce
Hvide Sande

World Cup i Hvide Sande udsat til tirsdag: Vinden svigtede verdens bedste surfere

Sebastian Kornum, Skive, i en tidligere konkurrence. PR-foto: Brian Engblad

Hvide Sande: Manglende vind var mandag årsagen til, at starten på PWA World Cuppen i Windsurfing Slalom, blev udskudt til tirsdag.

- Vi kunne allerede se i søndags, at det ville ende i den her retning. Så det kommer ikke helt bag på os. Mandagen er gået med at gøre klar til tirsdag, hvor sejlerne mødes kl. 9.00 til briefing. Vi forventer at starte sejladserne i løbet af formiddagen. Vejrprognoserne ser fine ud resten af ugen, siger kommunikationschef Christian Kjeldsen i en pressemeddelelse.

88 af verdens bedste windsurfere fra 24 lande dyster i denne afdeling af PWA World Cup om vigtige point i den samlede stilling.

/exp

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce