Annonce
Udland

Woody Allen og Amazon indgår forlig i millionsag

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Allen mente, at Amazon handlede på baggrund af "ubegrundede" beskyldninger om, at han udnyttede adoptivdatter.

Filminstruktøren Woody Allen og Amazon har indgået et forlig, efter at Allen blev droppet af virksomheden.

Allen sagsøgte i februar nethandels- og underholdningsvirksomheden for 68 millioner dollar for at opsige en kontrakt på i alt fire film. Det svarer til godt og vel 460 millioner kroner.

Han fremførte dengang, at Amazon brugte gamle og "ubegrundede" beskyldninger om, at han havde udnyttet sin adoptivdatter seksuelt, som årsag til opsigelsen.

Amazon har imidlertid fastholdt, at selskabet opsagde kontrakten, fordi Allen var kommet med ufølsomme bemærkninger om MeToo-bevægelsen.

Nu har de to parter indgået forlig - dog uden at offentliggøre betingelserne.

Ifølge underholdningsmediet deadline fortæller kilder tæt på forhandlingerne, at "der til syvende og sidst ikke var nogen vindere" i sagen.

Allen har altid afvist anklagerne i forhold til sin adoptivdatter. De var i sin tid genstand for en efterforskning, men instruktøren er aldrig blevet sigtet.

Hans adoptivdatter, Dylan Farrow, gentog dog sammen med Allens tidligere kæreste Mia Farrow i 2018 anklagerne i kølvandet på MeToo-bevægelsen.

Det fik sagen til at blusse op igen, og adskillige Hollywood-skuespillere lagde afstand til Allen.

83-årige Woody Allen er blandt andet kendt for film som "Manhattan", "Annie Hall", "Hannah and Her Sisters" og i nyere tid "Midnight in Paris".

En af hans film under Amazon-kontrakten, "A Rainy Day in New York", nåede at blive færdiggjort, før Allen blev droppet af nethandelsgiganten.

Den fik efterfølgende premiere i flere europæiske og sydamerikanske lande til en blandet modtagelse.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce