Annonce
Tarm

Willy Egmose Trio åbnede efterårssæsonen i Mejeriet

Willy Egmose Trio gav forleden koncert i Mejeriet i Tarm. PR-foto

Tarm: Efterårssæsonens første koncert i det næsten færdigrenoverede kulturhus Mejeriet var med Willy Egmose Trio.

Her kunne publikum komme med på en rejse fra klassiske jazznumre og amerikanske spirituals til den nordiske folkemusik og den danske samleskat. På repertoiret var der så forskellige komponister som Gershwin, Thomas Laub og Carl Nielsen, som alle blev udsat for trioens jazzfortolkninger.

- Vi blev forkælede med brillante soloer, til tider eksplosive numre, men allestedsnærværende og livsbekræftende musik. Spilleglæden og samspillet stråler ud af den musikalske trio, der skaber en fest for deres publikum, et publikum, som selvfølgelig måtte kvittere med en stående ovation. Man må bare overgive sig til de fantastiske tre, lyder det fra Else Margrethe Pedersen, der var blandt publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce