Udland

Whistleblower: Facebook autogenererer indhold for ekstremister

Joel Saget/Ritzau Scanpix
Ny undersøgelse fra whistleblower-forening viser, at Facebook laver "minde"-videoer for ekstremistgrupper.

Facebook genererer automatisk indhold for ekstremist-relaterede grupper, som det sociale medie ikke genkender som ekstremistiske.

Det viser en undersøgelse fra whistleblower-foreningen National Whistleblowers Center, skriver nyhedsbureauet AFP.

Foreningen havde over fem måneder undersøgt Facebook-siderne af over 3000 personer, der enten havde "liket" Facebook-sider eller meldt sig ind i Facebook-grupper, der tilhører en organisation, som USA's regering anser som terrorrelateret.

Undersøgelsen viser, at både Islamisk Stat (IS) og al-Qaeda er "åbenlyst aktive" på Facebook.

Derudover viser den, at Facebooks egen software i perioden automatisk kreerede videoindhold som "fejringer" eller "minder" for de ekstremistiske sider, der har generet tilstrækkelige "likes" eller visninger.

Whistleblower-foreningen har anmeldt Facebook til det amerikanske børstilsyn (SEC).

- Facebooks indsats for at fjerne terrorindhold har været svag og ineffektiv, står der i undersøgelsen.

- Hvad endnu værre er, Facebook har selv lavet og promoveret terrorindhold med sin autogenerering.

Facebook siger til AFP, at "man har fjernet terrorrelateret indhold med en meget højere succesrate end for to år siden."

- Vi siger ikke, at vi fjerner alt, men vi er vagtsomme i vores indsats mod terrorgrupper rundt om i verden, udtaler virksomheden i en pressemeddelelse.

Facebook og andre sociale medier er i den seneste tid blevet kritiseret for ikke at gøre nok for at fjerne hadtale og ekstremistiske beskeder.

I marts annoncerede det sociale medie, at man ville forbyde personer, der hylder hvidt overherredømme.

I Danmark er Rasmus Paludans personlige Facebook-profil blevet blokeret.

Ifølge Kristeligt Dagblad henviser Facebook til et billede på Paludans profil, som omhandlede kriminalitet begået af muslimske migranter, der angiveligt strider mod Facebooks retningslinjer.

Partilederen afviser at have brudt Facebooks retningslinjer.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Tophistorier

Seneste nyt

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce