Annonce
Ringkøbing-Skjern

Whisky-iværksætter fra Vestjylland vil redde millioner af doser af nutidens dyrebareste væske

Martin Vesterby, der var én af Stauning Whiskys grundlæggere, har gennem virksomheden RobinTech kastet sig ind i sundhedsbranchen. Firmaet har opfundet et produkt, der måske kan gøre en stor forskel i vaccineindsatsen mod covid-19. Arkivfoto: Kim Haugaard
Martin Vesterby, der var én af Stauning Whiskys grundlæggere, har gennem virksomheden RobinTech kastet sig ind i sundhedsbranchen. Firmaet har opfundet et produkt, der måske kan gøre en stor forskel i vaccineindsatsen mod covid-19.

Stauning: Folk i og omkring Stauning kender godt Martin Vesterby. Han er nemlig én af mændene bag Stauning Whisky og bror til destilleri-direktør Lasse Vesterby. Men nu bliver Martin Vesterby måske også kendt for noget helt andet.

Den danske iværksættervirksomhed RobinTech, med Martin Vesterby i spidsen, har nemlig opfundet en ny metode til at få flere doser ud af hætteglassene med corona-vacciner.

- Vi har opfundet en holder, der gør, at man kan vinkle glasset, man trækker vaccinen ud af, på en helt korrekt måde. På den måde kan man styre optrækket men også indsug af luft, og det gør, at man reducerer risikoen for at få bobler i vaccinen, siger Martin Vesterby til Radio4 Morgen.

Man har med den nye metode kunnet få hele syv doser ud af vaccineglassene i stedet for de budgetterede seks doser.

- Vi har testet metoden både i Bella Centret og i Øksnehallen, og de ansatte der kunne ikke trække syv doser op med standardmetoden, men hver gang med vores metode kunne de trække syv doser op, siger Martin Vesterby til Radio4 Morgen.


Vi har testet metoden både i Bella Centret og i Øksnehallen, og de ansatte der kunne ikke trække syv doser op med standardmetoden, men hver gang med vores metode kunne de trække syv doser op.

Martin Vesterby


Indtil videre er metoden kun brugt i praksis med Pfizer-vaccinen, men ud fra foreløbige resultater, fortæller Martin Vesterby, at den vil kunne bruges på alle vacciner.

Du kan høre interviewet fra Radio4 Morgen med Martin Vesterby herunder:


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Annonce