Annonce
Ringkøbing-Skjern

Westwind24 skal være for de kendte, de kloge, industrien og alle os andre

Projektchef for Westwind24, Chris Kroer Jensen, har foreløbigt arbejdet på den grønne event i et år. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Projektchef gør midtvejsstatus for arbejdet med at stable en international elbil-event på benene i Ringkøbing-Skjern. Ind til videre er han optimist og håber på at kunne skyde projektet i gang i 2022.

Ringkøbing: Mens Jan Gintberg river sig i håret over, at der er langt mellem ladestanderne til sin nye elbil, så arbejder projektchef for Westwind24, Chris Kroer Jensen, på at realisere komikerens idé om at gøre Ringkøbing-Skjern til centrum for en global begivenhed med elbil-løb rundt om fjorden, et symposium for forskere og et folkemøde.

Spørger man projektchefen, så går det godt. Midtvejs i hans to år lange kontrakt med Ringkøbing-Skjern Kommune har han fået sat de foreløbige rammer for begivenheden - der begyndte med drømmen om et grønt Le Mans, men i dag har udviklet sig til en challenge for de fossildrevne køretøjer.

Og det er ikke kun bilindustrien, som inviteres til at dyste mod hinanden i alt fra udholdenhed til trækkraft.

Der er er nemlig store planer om at invitere en flok kendisser til Vestjylland for at prøve kræfter med den grønne transportform. Hvilke personligheder, der står øverst på ønskelisten, vil Chris Kroer Jensen ikke ud med endnu.

Sikkert er det, at det er planen, at de kendte skal have selskab af universitetsstuderende fra hele verden, som skal dyste mod hinanden i biler, de selv har været med til at bygge, og det hele skal kunne følges fra sidelinjen af alle, som har lyst til at deltage i den grønne folkefest.

Udover konkurrencerne, er det fortsat idéen at tiltrække den grønne industri, forskere og andre med interesse i at udvikle transportsektoren til konference. Arrangementet skal både markedsføre kommunens egen grønne visioner og være med til at skubbe til udviklingen af fossilfri transport.

- Det næste skridt bliver at tage fat i industrien. Jeg har fået den første aftale i kalenderen. Her vil det vise sig, om vi kan få de store aktører til at være med. I løbet af sommeren skal jeg have sat tal på et budget. Hvad vil det koste at gennemføre, kan der skabes en økonomi, for det vil kræve en del penge og selvfølgelig opbakning. Jeg er optimist. Vi har ramt noget, og jeg tror på, at vi kan skabe noget helt særligt, lyder det fra Chris Kroer Jensen.

Inden årets udgang skal politikerne beslutte, om der skal arbejdes videre med Westwind24.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce