Annonce
Udland

Weinstein er fortsat indlagt to dage efter dom

Carlo Allegri/Reuters
Harvey Weinstein forlod retten i en ambulance, kort efter at han blev erklæret skyldig for overgreb.

Den amerikanske filmproducent Harvey Weinstein befinder sig fortsat på hospitalet, efter at han mandag fik sin dom.

Annonce

Det skriver flere amerikanske medier, herunder USA Today, onsdag lokal tid.

Weinstein forlod retten i New York i en ambulance, kort efter at han blev erklæret skyldig for to seksuelle overgreb.

Ifølge hans ledende forsvarer, Donna Rotunno, døjede han af smerter i brystet og højt blodtryk.

Hensigten var, at Weinstein efter dommen skulle være ført til Rikers Island-fængslet, men i stedet blev han ført til Bellevue Hospital.

Ifølge New York Times har Weinstein fået tildelt fængselsnummeret 06581138Z, og han skal varetægtsfængslet indtil 11. marts, hvor strafudmålingen finder sted.

Dommen er så alvorlig, at han ifølge Reuters risikerer at skulle tilbringe 25 år i fængsel.

En anden af Weinsteins advokater Arthur Aidala fortalte til New York Times, at Weinstein havde det godt under et besøg tirsdag. Men Weinstein var samtidig forbløffet over dommen og ønsker at appellere den.

Når Weinstein udskrives fra hospitalet, vil han sandsynligvis blive ført til et fængselshospital. Derefter kan han få sin egen celle med et brusebad, skriver New York Times.

Weinstein blev dømt for seksuelt overgreb på sin tidligere assistent Mimi Haleyi i 2006 og voldtægt af skuespilleren Jessica Mann i 2013.

Over 80 kvinder er siden 2017 stået frem og har anklaget Weinstein for forskellige former for seksuelle overgreb.

Retssagen ses som en milepæl for MeToo-bevægelsen, hvor kvinder har anklaget magtfulde mænd i erhvervslivet samt underholdnings- og mediebranchen for seksuelle krænkelser.

/ritzau/

Citeret artikel fra NY Times
Citeret artikel fra USA Today
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce