Ringkøbing-Skjern

Weekendtrafikken bød på færdselsuheld, narkobilister og en glemt afsoning

Flere bilister taget for narkokørsel i weekenden. Arkivfoto.
Heldigvis skete der ingen særlig personskade i weekenden. Kun materiel skade.

Ringkøbing-Skjern: Flere personer må henover weekenden have glemt deres køreskoleundervisning. I hvert fald blev to personer stoppet, mens de var påvirket af narko. Den ene havde desuden også glemt at møde op til afsoning.

Fredag klokken 17.40 blev en 23-årig mand fra Hvide Sande stoppet på Holstebrovej i Skjern. Det viste sig at være fornuftigt, for den unge mand var påvirket af hash.

Tidligt mandag morgen klokken 01.40 blev en 27-årig mand stoppet på Søndervigvej ved Vester Kær. Manden var både påvirket af narko og spiritus. Herudover var han ikke dukket op til afsoning af en dom. Derfor tog politiet ham med i arresten.

Færdselsuheld lørdag og søndag

Udover sprit- og narkokørsel bød weekenden også på flere færdselsuheld.

Lørdag klokken 15.47 skete der et færdselsuheld på Houvig Klitvej. En 78-årig tysk bilist skulle svinge til venstre, men overså muligvis en modkørende tysk bil. I hvert fald rammer de to biler hinanden. Der er ifølge lokalpolitiet i Ringkøbing ikke sket særlig personskade, selvom bilisterne blev kørt til tjek på sygehuset. Der skete kun materiel skade.

Der er også sket et færdselsuheld søndag. En 42-årig mand fra Kibæk mistede herredømmet over sin bil på Vorgod Østerbyvej. Han kørte ind i et træ, hvorefter han kom en tur på sygehuset. Der skulle ikke være sket ham noget alvorligt.

Herudover har politiet fået en anmeldelse om, at en af stærekasserne på Herningvej er blevet ødelagt. Ifølge politikommissær Bjarne Højgaard er det muligvis kun plastikken, der er ødelagt. Der er oprettet en hærværkssag.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

"Vestjyllands smukkeste motionsløb": Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Annonce