Annonce
Hvide Sande

Weekendens fest gik over gevind: Unge kastede med molotov-cocktails

Fjordskolen i Hvide Sande var ramme for en lørdagsfest, hvor unge drak vodka og kastede med molotovcocktails mod fliserne. Det er for meget af det gode, mener skoleleder. Privatfoto
På Fjordskolen skal der nu sættes videoovervågning op.

HVIDE SANDE: Det var noget af et syn, vores ansatte og børn mødte ind til mandag morgen. Der lå masser af smadrede flasker, der var kastet med molotov-cocktails. Ligeledes var der tømte vodkaflasker.

Sådan skriver skoleleder Tom Arnt Thorup fra Hvide Sande Skole i et brev til skolens forældre og børn. I weekenden har nogen nemlig benyttet Fjordskolen på Gytjesvej til at holde fest.

- Det har været fest om lørdagen, hvor der er blevet drukket rimelig massive mængder af vodka at dømme på mængden af de tomme flasker. Der er også kastet med molotov-cocktails. Heldigvis kun på fliserne, for det ville have været slet, hvis de havde ramt hinanden eller bygningerne, siger Tom Arnt Thorup.

Annonce

Skolen ved ikke, hvem der deltog i festen. Derfor er brevet en opfordring til forældrene om at tage en generel snak med deres unge mennesker.

Dårlig cocktail

Det er langt fra første gang, at der samles unge mennesker på skolen.


Min bekymring er, at det går galt. Hvis en molotovcocktail rammer en person, brænder tøjet. Det er en dårlig cocktail med sprut og brandbomber. Så vi må hjælpe hinanden med at få det stoppet

Tom Arnt Thorup, skoleleder


- Når unge har perioder, hvor de render sammen, sker det også at der kommer nogen udefra, som ved at de kan sidde på Fjordskolen. Men de har altid været gode til at rydde op efter sig, men det er er lidt for massivt, så vi er nødt til at reagere, siger Tom Arnt Thorup.

Antallet af tomme vodka-flasker tyder på, at der er blevet indtaget ganske store mængder alkohol. Privatfoto

Han opfordrer forældre og børn til at komme til skolen, hvis de har informationer om sagen.

- Min bekymring er, at det går galt. Hvis en molotovcocktail rammer en person, brænder tøjet. Det er en dårlig cocktail med sprut og brandbomber. Så vi må hjælpe hinanden med at få det stoppet, siger skolelederen.

Annonce

Videokamera skal op

Politiet og SSP er også blevet informeret. Hvide Sande Skole vil desuden sætte videoovervågning op på Fjordskolen i fremtiden.

- Det er blandt andet for at undgå at anklage nogen for noget, de ikke har gjort, og så vi undgår rygter. Man kan stadig hænge ud på Fjordskolen, men hvis tingene går over gevind, kan vi sætte videoovervågningen i spil, siger Tom Arnt Thorup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce