Annonce
Ringkøbing-Skjern

Weekenden bød på hærværk, ballade og et væltet træ

Politiet kom godt rundt i kommunen i løbet af weekenden. Foto: Palle Herløv

HØJMARK/RINGKØBING/SKJERN/TARM: To gange måtte politiet rykke ud lørdag aften, da der var ballade i den sydlige del af kommunen.

I Ådum blev der brændt dæk af og kørt ræs på Skodsbølvej ved 19-tiden. Men da politiet nåede frem, var bilerne væk.

Senere på aftenen ved 23.30-tiden blev der spillet høj musik i Østergade i Skjern, men også her var forstyrrelsen ovre, da patruljebilen kom frem. Betjentene mødte dog en 19-årig mand på adressen, som erkendte, at der havde været spillet højt, men at det ikke ville ske igen.

Kort forinden havde politiet også været omkring Tarm, hvor blæsten havde fået så godt fat i et træ, at det var væltet og spærrede den ene vejbane i krydset ved Tarmvej og Vester Kvartervej.

Politiet har også været en tur omkring Højmark Børnehus på Adelvej, hvor der i weekenden er blevet kastet en urtepotte gennem et vindue i tiden fra fredag eftermiddag til søndag middag.

Hos ungdomsklubben på Søibergsvej i Ringkøbing har der også været hærværk, hvilket indebærer ødelagte tagplader og brandskader efter en engangsgrill på et bord. Det skete natten til fredag og har givet skader for 15.000 kroner.

Sidst men ikke mindst var politiet et smut i Søndervig søndag ved 15-tiden, hvor to tyske piger på seks og 10 år var blevet væk fra deres forældre. De fik hjælp af en dansk kvinde, der kontaktede politiet, så børnene en times tid senere var genforenet med deres forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce