Annonce
Hvide Sande

Webshop håber på bid: Henrik vil have forbrugerne til at gabe over flere fisk

Henrik Schack Nielsen, der er medejer af Vestfisk A/S, tror på, at der nu kommer yderligere gang i Hvide Sande-virksomhedens webshop, friskfangetfisk.dk. Foto: Henrik Breum
Hvide Sande-virksomheden Vestfisk A/S driver også en webshop, der nu går efter at få flere kunder i nettet. Det sker blandt andet ved at ændre navnet fra fish4you.dk til friskfangetfisk.dk

Hvide Sande: Det er ikke altid genialt at have et tal indbygget i adressen på sin webshop. Det har de indset hos fish4you.dk, der nu er klar til at smide det navn i havnen - til fordel for friskfangetfisk.dk, der gerne skal få flere på krogen.

I forbindelse med ændringen af firmanavnet var ejerne af fish4you i kontakt med en internetekspert, der stillede et simpelt spørgsmål: 'Hvad er det, I handler med?' - og svaret lød: 'Friskfanget fisk', og dermed var sagen klar. Nu er det endnu mere tydeligt, hvad det er for en type butik.

Webshoppen er ejet af Henrik S. Nielsen og Torben Høj, der i 2012 etablerede sig med Vestfisk A/S på Tungevej, hvor de fire år senere fik en ny idé:

- Vi tænkte, at det kunne være sjovt at komme tættere på den danske forbruger. Vi køber nye fisk hver dag, så det kan ikke bliver mere frisk, siger Henrik Nielsen.

Med i internet-forretningens ejerkreds er også fiskeskipper Verner Møller, der leverer en del af råvarerne fra sit vestkystfartøj, RI468 Juli-Ane, hvilket er med til at skabe ekstra tryghed hos kunderne.

Mens Vestfisk køber og sælger fisk i ind- og udland og primært sælger til grossister, henvender webshoppen sig udelukkende til danske forbrugere, der har lyst til at få en friskfanget rødspætte på tallerkenen.

Man skal have tillid til sin leverandør, når det handler om fødevarer. Det tager lang tid at opbygge den tillid, men vi kan se, at folk igen og igen køber fisk hos os

Henrik S. Nielsen, medejer af Vestfisk A/S og friskfangetfisk.dk

Omsætning er fordoblet

Siden starten i 2016 er omsætningen år for år fordoblet på fish4you, men som Henrik Nielsen siger, 'så startede vi jo også fra ingenting':

- Vi har overvejet at lukke det et par gange, men nu er vi begyndt at tjene penge. Det går fremad, så vi giver det en chance, siger Henrik Nielsen om den del af forretningen, der nu hedder friskfangetfisk.

Bedømt på kundetilfredshed har den vestjyske webshop snøren ude i et godt farvand, for kunderne kvitterer gang på gang med absolutte topkarakterer, når der er leveret friske varer fra havet direkte til døren.

- Man skal have tillid til sin leverandør, når det handler om fødevarer. Det tager lang tid at opbygge den tillid, men vi kan se, at folk igen og igen køber fisk hos os, siger Henrik Nielsen.

friskfangetfisk.dk sælger i et spekter fra familieportioner med eksempelvis 800 gram skrubbefileter til større forsendelser med titler som 'Familiekassen', 'Gourmetkassen', 'Skaldyrskassen' - og for tiden også en 'Julefrokostkassen', der blandt andet frister med friske rødspætter, koldrøget laksefilet og rejer.

Annonce

Plads til flere kunder

I folkemunde er det per definition dyrt at spise danske fisk, men den køber Henrik Nielsen ikke helt:

- Alt er relativt. Nogle arter er dyre, og andre er billige. Vi har lidt af hvert. Fisk er jo nok dyrere, hvis du går i en fiskeforretning, hvor der skal betales for kølemontre og leje af lokale. Her hos os kommer der mange ton fisk igennem systemet hver dag, og da vi ingen fysisk butik har, har vi lidt en fordel på omkostningssiden, siger medejeren af Vestfisk og webshoppen.

Henrik Nielsen vurderer, at der i gennemsnit bakker en lastbil fyldt med fisk til hos virksomheden på Tungevej, hvor der i alt er omkring 40 ansatte:

- Vi har stor kapacitet til at udvide webshoppen, så de danske forbrugere kan bare komme an. Vi kan sagtens pakke de pakker, de vil ha'. Vi er klar, og vi kan levere varen, tilføjer Henrik Nielsen.

Fragten varetages af det Herning-baserede firma Xpressen, der sørger for dag til dag-levering i hele Danmark.

Størstedelen af sortimentet på friskfangetfisk.dk - der byder på eksempelvis havkat, kulmule, mørksej, laks, krabbeklør, pighvar, østers og rødspætter - leveres til privatkunder på Sjælland, men der leveres naturligvis til hele landet; dog med undtagelse af øer, der ikke har en broforbindelse.

Friskfanget fisk

Hvide Sande-virksomheden Vestfisk A/S, der blev etableret i 2012, har siden 2016 også drevet en webshop - den ændrer nu navn og identitet fra fish4you.dk til friskfangetfisk.dk.

Vestfisk, der har adresse på Tungevej, har omkring 40 ansatte.

Vestfisk A/S ejes af Henrik S. Nielsen og Torben Høj - med i webshoppens ejerkreds er også fiskeskipper Verner Møller fra Hvide Sande.

Udover leverancer af friskfangede fisk til hr. og fru Danmark tilbyder internet-forretningen også at levere til eksempelvis bryllupper og andre, større arrangementer.

Annonce

Som at stå på kajen

Omkring marketing, salg og innovation får Vestfisk og webshoppen god hjælp af Philip Bay Thøgersen, der i det daglige varetager et job som brand-manager hos Lego i Billund. Men hjertet banker også for hjembyen, hvor han ser stort potentiale i konceptet med at sælge friskfangede fisk via internettet:

- Vi har sindssygt tilfredse kunder, og det vil jeg gerne være med til at udvikle. Shoppen er ved at være oppe på en volumen, hvor det begynder at blive sjovt, siger Philip Bay Thøgersen, der vendte blikket mod virksomheden på Tungevej, da han i sin tid skulle skrive sit kandidat-speciale.

På markedet for online-køb af fisk er en af de helt store aktører på det danske marked Skagenfood A/S:

- Men det er ikke dem, vi direkte konkurrerer med. De er gået bredere med måltidskasser, men vi har ingen planer om at tage grøntsager med. Vi vil gerne være de bedste til fisk, tilføjer Lego-manden, der på det seneste har nydt at gøre Hvide Sande-webshoppen lidt mere delikat med ny identitet:

- Det, vi prøver at gøre på den nye hjemmeside, er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk. Vi vil være danskernes foretrukne fiskehandler.

Hver dag kommer der flere ton fisk gennem systemet hos Vestfisk, der har omkring 40 ansatte. Foto: Henrik Breum
Det er fast arbejde at filetere fisk hos Vestfisk A/S, der blev etableret i 2012. Foto: Henrik Breum
Via webshoppen friskfangetfisk.dk køber kunder over hele landet friske forsyninger i Hvide Sande, hvorfra der dagligt bliver sendt masser af kølebokse af sted. Foto: Henrik Breum
Annonce
Navne For abonnenter

Ny psykolog i byen: Krista er klar til at luge ud i angst og stress sammen med sin far

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

På bare tre timer indsamlede Tarmbo 4.020 kroner til TP Kjolers-bøde: - Af hjertet tak, lyder det fra butiksejeren

Skjern For abonnenter

Nu skal der saneres i Skjern: Hansen & Larsen køber udtjente huse op på stribe - her er deres plan

Sport

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Tarm

47-årig dømt for at besidde narko: Amfetamin var til ham selv

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: 1695 børn og voksne er smittet den seneste uge - et sogn topper igen listen

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Ringkøbing-Skjern

Vild politijagt: 42-årig ville ikke stoppes af politiet - efter 20 minutter kørte han over en sømmåtte

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Ringkøbing-Skjern

Bedstefar tiltalt for overgreb og trusler mod børnebørn: De fik hjælp til at finde på det

Ringkøbing For abonnenter

Købte klitgård for fire millioner kroner og renoverer den for markant mere: - Den kommer til at stå knivskarpt

Hvide Sande

Vinterbadning på turbo: Først hyperventilerer du, og så dykker du ned i iskoldt vand

Annonce