Annonce
Hvide Sande

Webshop håber på bid: Henrik vil have forbrugerne til at gabe over flere fisk

Henrik Schack Nielsen, der er medejer af Vestfisk A/S, tror på, at der nu kommer yderligere gang i Hvide Sande-virksomhedens webshop, friskfangetfisk.dk. Foto: Henrik Breum
Hvide Sande-virksomheden Vestfisk A/S driver også en webshop, der nu går efter at få flere kunder i nettet. Det sker blandt andet ved at ændre navnet fra fish4you.dk til friskfangetfisk.dk

Hvide Sande: Det er ikke altid genialt at have et tal indbygget i adressen på sin webshop. Det har de indset hos fish4you.dk, der nu er klar til at smide det navn i havnen - til fordel for friskfangetfisk.dk, der gerne skal få flere på krogen.

I forbindelse med ændringen af firmanavnet var ejerne af fish4you i kontakt med en internetekspert, der stillede et simpelt spørgsmål: 'Hvad er det, I handler med?' - og svaret lød: 'Friskfanget fisk', og dermed var sagen klar. Nu er det endnu mere tydeligt, hvad det er for en type butik.

Webshoppen er ejet af Henrik S. Nielsen og Torben Høj, der i 2012 etablerede sig med Vestfisk A/S på Tungevej, hvor de fire år senere fik en ny idé:

- Vi tænkte, at det kunne være sjovt at komme tættere på den danske forbruger. Vi køber nye fisk hver dag, så det kan ikke bliver mere frisk, siger Henrik Nielsen.

Med i internet-forretningens ejerkreds er også fiskeskipper Verner Møller, der leverer en del af råvarerne fra sit vestkystfartøj, RI468 Juli-Ane, hvilket er med til at skabe ekstra tryghed hos kunderne.

Mens Vestfisk køber og sælger fisk i ind- og udland og primært sælger til grossister, henvender webshoppen sig udelukkende til danske forbrugere, der har lyst til at få en friskfanget rødspætte på tallerkenen.

Annonce

Man skal have tillid til sin leverandør, når det handler om fødevarer. Det tager lang tid at opbygge den tillid, men vi kan se, at folk igen og igen køber fisk hos os

Henrik S. Nielsen, medejer af Vestfisk A/S og friskfangetfisk.dk

Omsætning er fordoblet

Siden starten i 2016 er omsætningen år for år fordoblet på fish4you, men som Henrik Nielsen siger, 'så startede vi jo også fra ingenting':

- Vi har overvejet at lukke det et par gange, men nu er vi begyndt at tjene penge. Det går fremad, så vi giver det en chance, siger Henrik Nielsen om den del af forretningen, der nu hedder friskfangetfisk.

Bedømt på kundetilfredshed har den vestjyske webshop snøren ude i et godt farvand, for kunderne kvitterer gang på gang med absolutte topkarakterer, når der er leveret friske varer fra havet direkte til døren.

- Man skal have tillid til sin leverandør, når det handler om fødevarer. Det tager lang tid at opbygge den tillid, men vi kan se, at folk igen og igen køber fisk hos os, siger Henrik Nielsen.

friskfangetfisk.dk sælger i et spekter fra familieportioner med eksempelvis 800 gram skrubbefileter til større forsendelser med titler som 'Familiekassen', 'Gourmetkassen', 'Skaldyrskassen' - og for tiden også en 'Julefrokostkassen', der blandt andet frister med friske rødspætter, koldrøget laksefilet og rejer.

Plads til flere kunder

I folkemunde er det per definition dyrt at spise danske fisk, men den køber Henrik Nielsen ikke helt:

- Alt er relativt. Nogle arter er dyre, og andre er billige. Vi har lidt af hvert. Fisk er jo nok dyrere, hvis du går i en fiskeforretning, hvor der skal betales for kølemontre og leje af lokale. Her hos os kommer der mange ton fisk igennem systemet hver dag, og da vi ingen fysisk butik har, har vi lidt en fordel på omkostningssiden, siger medejeren af Vestfisk og webshoppen.

Henrik Nielsen vurderer, at der i gennemsnit bakker en lastbil fyldt med fisk til hos virksomheden på Tungevej, hvor der i alt er omkring 40 ansatte:

- Vi har stor kapacitet til at udvide webshoppen, så de danske forbrugere kan bare komme an. Vi kan sagtens pakke de pakker, de vil ha'. Vi er klar, og vi kan levere varen, tilføjer Henrik Nielsen.

Fragten varetages af det Herning-baserede firma Xpressen, der sørger for dag til dag-levering i hele Danmark.

Størstedelen af sortimentet på friskfangetfisk.dk - der byder på eksempelvis havkat, kulmule, mørksej, laks, krabbeklør, pighvar, østers og rødspætter - leveres til privatkunder på Sjælland, men der leveres naturligvis til hele landet; dog med undtagelse af øer, der ikke har en broforbindelse.

Friskfanget fisk

Hvide Sande-virksomheden Vestfisk A/S, der blev etableret i 2012, har siden 2016 også drevet en webshop - den ændrer nu navn og identitet fra fish4you.dk til friskfangetfisk.dk.

Vestfisk, der har adresse på Tungevej, har omkring 40 ansatte.

Vestfisk A/S ejes af Henrik S. Nielsen og Torben Høj - med i webshoppens ejerkreds er også fiskeskipper Verner Møller fra Hvide Sande.

Udover leverancer af friskfangede fisk til hr. og fru Danmark tilbyder internet-forretningen også at levere til eksempelvis bryllupper og andre, større arrangementer.

Som at stå på kajen

Omkring marketing, salg og innovation får Vestfisk og webshoppen god hjælp af Philip Bay Thøgersen, der i det daglige varetager et job som brand-manager hos Lego i Billund. Men hjertet banker også for hjembyen, hvor han ser stort potentiale i konceptet med at sælge friskfangede fisk via internettet:

- Vi har sindssygt tilfredse kunder, og det vil jeg gerne være med til at udvikle. Shoppen er ved at være oppe på en volumen, hvor det begynder at blive sjovt, siger Philip Bay Thøgersen, der vendte blikket mod virksomheden på Tungevej, da han i sin tid skulle skrive sit kandidat-speciale.

På markedet for online-køb af fisk er en af de helt store aktører på det danske marked Skagenfood A/S:

- Men det er ikke dem, vi direkte konkurrerer med. De er gået bredere med måltidskasser, men vi har ingen planer om at tage grøntsager med. Vi vil gerne være de bedste til fisk, tilføjer Lego-manden, der på det seneste har nydt at gøre Hvide Sande-webshoppen lidt mere delikat med ny identitet:

- Det, vi prøver at gøre på den nye hjemmeside, er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk. Vi vil være danskernes foretrukne fiskehandler.

Hver dag kommer der flere ton fisk gennem systemet hos Vestfisk, der har omkring 40 ansatte. Foto: Henrik Breum
Det er fast arbejde at filetere fisk hos Vestfisk A/S, der blev etableret i 2012. Foto: Henrik Breum
Via webshoppen friskfangetfisk.dk køber kunder over hele landet friske forsyninger i Hvide Sande, hvorfra der dagligt bliver sendt masser af kølebokse af sted. Foto: Henrik Breum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Ringkøbing

27-årig kørte i grøften

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce