Annonce
Hvide Sande

Waterz Skole har fået en donation på 50.000 kr. fra Nordea Fonden

Den selvejende institution Waterz har fået 50.000 kroner fra Nordea-fondens lokalpulje til udvikling af Waterz Skole, hvis mål det er at introducere skoleelever i Ringkøbing-Skjern Kommune til vandsport. Privatfoto
Den selvejende institution Waterz har fået 50.000 kr. fra Nordea-fonden til Waterz Skole, der skal gøre vandsport til en naturlig del af skoleskemaet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hvide Sande: Den selvejende institution Waterz får nu mulighed for at udvide projektet Waterz Skole, der har til formål at introducerer områdets børn og unge til forskellige former for vandsport via vandsportsforløb for kommunens skoler ved Ringkøbing Fjord. Projektet er nemlig blevet støttet med 50.000 kroner fra Nordea-fondens Lokalpulje.

- Støtten betyder, at vi kan få flere elever ud på vandet. Vi har en god base, men vi vil gerne udvide projektet og få endnu flere elever og skoler. Vi har været ude og prikke til skolerne, og de modtager projektet rigtig godt. Derudover har vi lavet et samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund omkring en læringsdag for lærerne fra deltagende skoler, fortæller projektleder Katrine Kock Frandsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Waterz Skole vil der introducerer områdets børn og unge til forskellige former for vandsport via vandsportsforløb for kommunens skoler ved Ringkøbing Fjord. Det har man nu fået 50.000 kroner til fra Nordea-fondens lokalpulje. Privatfoto

Fællesskab

Med Waterz Skole håber man også at bidrage yderligere til det lokale fællesskab i Ringkøbing-Skjern.

- Vi håber at kunne lave en større indsats for at sluse de unge ud i klubberne efter vandsportsforløbene, så der er lokale klubber, der står klar til at gribe de unge, der synes vandsport er sjovt. Surfsporten er en individuel sport, så det er dejligt, hvis vi kan bidrage til at indsluse de unge i klubberne og derigennem styrke fællesskaberne. Men det er også godt, hvis de fortsætter på egen hånd, så skal vi bare sikre, at der er nogle gode rammer til det, siger Katrine Kock Frandsen.

- Lokalpuljen er til de mange ildsjæle rundt om i landets organisationer, der mangler lidt ekstra til det de brænder for, og som skaber glæde for mange i lokalområdet, siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce