Annonce
Hvide Sande

Waterz: Masser af action i løbet af lørdagen

Dagbladets fotograf havde svært ved at spotte action på vandet, da han fredag formiddag kiggede forbi det store Waterz-arrangement, der fortsætter helt frem til 14. september. Foto: Jørgen Kirk

Skandinaviens største vandsportsfestival, Waterz, byder i de kommende dage på masser af oplevelser i Hvide Sande.

Hvide Sande: Hvis man interesserer sig blot en anelse for vandsport, er det svært at drible uden om Hvide Sande i disse dage.

Skandinaviens største vandsportsfestival, Waterz, har kastet anker i havnebyen, der frem til fredag 14. september byder på et tætpakket program.

Lørdag midt på formiddagen gælder det DM i kitesurf, der afvikles i samarbejde med Kiteboarding Danmark, hvor Rasmus Salomon, der er regionsansvarlig, ser frem til dysten:

- Vi forventer, at der skal gennemføres omkring 40 heats, hvor deltagerne vil udføre en lang række tricks, og dommerne vil vægte power, stil samt teknisk sværhedsgrad. Så der venter publikum masser af action, siger Rasmus Salomon.

Hos mændene stiller sidste års mester op i skikkelse af Jesper Fjord, der ventes at få tæt konkurrence fra navne som Emil Høj og Lasse Sønnichsen.

Hos kvinderne er der en vis forventning om, at DM-guldet går til Emely Freja eller Wencke Kristin, da en mulig forhåndsfavorit, Therese Taabbel, er optaget af et stævne i udlandet.

Annonce

En drøm om VM og OL

Lørdag formiddag bliver der også gang i den på surfspottet syd for molen ved havnen i Hvide Sande, hvor Danish Surf Tour og Dansk Surf & Rafting Forbund afvikler en DM-afdeling i forbindelse med Waterz-festivalen.

Her er der udsigt til, at surfere fra Klitmøller sætter sig på en god del af topplaceringerne.

Dansk Surf & Rafting Forbund er medlem af Danmarks Idrætsforbund og for mange af lørdagens konkurrencedeltagere handler det også om at indsamle vigtige point, der kan bane vej for senere deltagelse ved EM, VM og OL.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce