Annonce
Hvide Sande

Waterz klar med redningskrans: Øget fokus på sikkerhed for surfere

Det er ikke helt uden risiko at kaste sig ud i surfing på fjorden og havet. Foto: Brian Engblad

Hvide Sande: På lørdag sætter otte frivillige sig på skolebænken hos Westwind Nord i Hvide Sande. Målet er at uddanne et korps af personer, der kan afhjælpe de skader, som surfere risikerer at ramme ind i, når de dyrker deres passion på vandet.

- Det kan være en surfer, der får en skade på nakke, hoved, ryg eller lignende, siger Katrine Kock Frandsen, projektleder på Nordens største vandsportsfestival, Waterz, der har etableret det nye kursus i samarbejde med TrygFonden.

Hun siger videre, at det specielle sikkerhedskursus vil gøre deltagerne i stand til at afhjælpe skader på stedet, indtil læge og redningspersonale ankommer:

- Det her tiltag skal gøre det endnu mere sikkert at surfe på Ringkøbing Fjord og på surf-spottene på Vesterhavet i vores lokalområde. Derfor er vi også glade for, at det første kursus får otte deltagere, og hvis behovet er for det, vil vi kigge på at lave et kursus mere fremadrettet, tilføjer Katrine Kock Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce