Annonce
Hvide Sande

Waterz blev ramt af næsten vindstille vejr lørdag - se vinderne her

Ialt 500 surfere fra ti lande fortrinsvis Danmark og Tyskland, deltog i weekendens Waterz, der fortsætter søndag med en lang række aktiviteter, hvor helt uprøvede har mulighed for at prøve kræfter med vandsport i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Vandene omkring Hvide Sande lagde fredag og lørdag vande til nordens største vandsportsfestival Waterz. Waterz fortsætter søndag med en lang række aktiviteter, hvor helt uprøvede har mulighed for at prøve kræfter med vandsport i Hvide Sande.

Hvide Sande: Fredag blev der ved Waterz afviklet to afdelinger af Long Distance Race på en henholdsvis 10 og 12 kilometer lang bane i Ringkøbing Fjord.

- Vinden var så kraftig, at det tog under et kvarter at sejle de godt ti kilometer. Alt var spændt til det yderste, og sejlerne havde en fest op vandet, fortæller Kommunikationschef Christian Kjeldsen.

Mens fredagen bød på massive mængder vand fra oven og masser af vind, var lørdag præget af sol og næsten vindstille vejr.

- Selvfølgelig er det en udfordring at lave en vandsportsfestival uden vind. Det betød, at vi måtte opgive lørdagens to afdelinger af Waterz Long Distance Race, ligesom DM i Kitesurf måtte opgive at sejle sidste afdeling af DM, fortæller Christian Kjeldsen.

Men surferne er hurtige til at reorganisere - så der blev afviklet en række hygge aktivitetrer blandt andet standup-paddle ligesom Dansk Surf & Rafting Forbund og Waterz' surfcamp ikke havde problemer med at surfe ved Sydmolen, hvor der var gode bølger.

Det er ikke første eller sidste gang i verdenshistorien, at man har måttet undlade at afvikle dele af surfstævner. Det sker hele tiden rundt om i verden.

- Det får ingen indflydelse på Waterz næste år, slår Christian Kjeldsen fast.

Han og de 120 frivillige hjælpere kan til gengæld glæde sig over ros fra alle sider for håndteringen af vejrsituationen, hvor fredag bød på noget, der ligner de regnstorme, man kender fra udlandet.

- Jeg kan ikke huske, at jeg har set noget lignende i Hvide Sande. Men alle tog det med højt humør, og har meldt sig klar til næste år, siger Christian Kjeldsen.

Ialt 500 surfere fra ti lande fortrinsvis Danmark og Tyskland, deltog i weekendens Waterz, der fortsætter søndag med en lang række aktiviteter, hvor helt uprøvede har mulighed for at prøve kræfter med vandsport i Hvide Sande.

Annonce

Vindere ved Waterz

Overall vinder af Waterz Long Distance Challenge 2019:

1. Oliver Hansen (Kite Foil Junior) - DK

2. Alex Cousin (Windsurf men elite)

3. Ross Williams (Windsurf men elite)

DM-vindere på Kitetour Danmark 2019:

1. Adrienn Bognar (Q-rækken)

1. Lokas Gramtrup (B-rækken)

1. Kristian Højlund Larsen (A-rækken)

Klar til World Cup

Allerede mandag skal WATERZ holdet i gang igen. Her afvikler man nemlig en afdeling af PWA World Cup i Windsurfing Slalom.

- 88 topprofessionelle surfere fra 24 nationer har meldt deres ankomst, og der bliver i den grad mulighed for at se windsurfing i verdensklasse i Hvide Sande. Vores nye opvarmede publikumspavillion har bestået sin prøve i weekenden, og her kan publikum følge aktiviteterne på vandet fra nærmeste hold, fortæller Christian Kjeldsen.

Program for søndag kan findes her.

- Selvfølgelig er det en udfordring at lave en vandsportsfestival uden vind. Det betød, at vi måtte opgive lørdagens to afdelinger af Waterz Long Distance Race, ligesom DM i Kitesurf måtte opgive at sejle sidste afdeling af DM. Men det får ingen indflydelse på næste års udgave af Waterz, siger kommunikationschef Christian Kjeldsen. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce