Annonce
Hvide Sande

Waterz blev ramt af næsten vindstille vejr lørdag - se vinderne her

Ialt 500 surfere fra ti lande fortrinsvis Danmark og Tyskland, deltog i weekendens Waterz, der fortsætter søndag med en lang række aktiviteter, hvor helt uprøvede har mulighed for at prøve kræfter med vandsport i Hvide Sande. Foto: Jørgen Kirk
Vandene omkring Hvide Sande lagde fredag og lørdag vande til nordens største vandsportsfestival Waterz. Waterz fortsætter søndag med en lang række aktiviteter, hvor helt uprøvede har mulighed for at prøve kræfter med vandsport i Hvide Sande.

Hvide Sande: Fredag blev der ved Waterz afviklet to afdelinger af Long Distance Race på en henholdsvis 10 og 12 kilometer lang bane i Ringkøbing Fjord.

- Vinden var så kraftig, at det tog under et kvarter at sejle de godt ti kilometer. Alt var spændt til det yderste, og sejlerne havde en fest op vandet, fortæller Kommunikationschef Christian Kjeldsen.

Mens fredagen bød på massive mængder vand fra oven og masser af vind, var lørdag præget af sol og næsten vindstille vejr.

- Selvfølgelig er det en udfordring at lave en vandsportsfestival uden vind. Det betød, at vi måtte opgive lørdagens to afdelinger af Waterz Long Distance Race, ligesom DM i Kitesurf måtte opgive at sejle sidste afdeling af DM, fortæller Christian Kjeldsen.

Men surferne er hurtige til at reorganisere - så der blev afviklet en række hygge aktivitetrer blandt andet standup-paddle ligesom Dansk Surf & Rafting Forbund og Waterz' surfcamp ikke havde problemer med at surfe ved Sydmolen, hvor der var gode bølger.

Det er ikke første eller sidste gang i verdenshistorien, at man har måttet undlade at afvikle dele af surfstævner. Det sker hele tiden rundt om i verden.

- Det får ingen indflydelse på Waterz næste år, slår Christian Kjeldsen fast.

Han og de 120 frivillige hjælpere kan til gengæld glæde sig over ros fra alle sider for håndteringen af vejrsituationen, hvor fredag bød på noget, der ligner de regnstorme, man kender fra udlandet.

- Jeg kan ikke huske, at jeg har set noget lignende i Hvide Sande. Men alle tog det med højt humør, og har meldt sig klar til næste år, siger Christian Kjeldsen.

Ialt 500 surfere fra ti lande fortrinsvis Danmark og Tyskland, deltog i weekendens Waterz, der fortsætter søndag med en lang række aktiviteter, hvor helt uprøvede har mulighed for at prøve kræfter med vandsport i Hvide Sande.

Vindere ved Waterz

Overall vinder af Waterz Long Distance Challenge 2019:

1. Oliver Hansen (Kite Foil Junior) - DK

2. Alex Cousin (Windsurf men elite)

3. Ross Williams (Windsurf men elite)

DM-vindere på Kitetour Danmark 2019:

1. Adrienn Bognar (Q-rækken)

1. Lokas Gramtrup (B-rækken)

1. Kristian Højlund Larsen (A-rækken)

Klar til World Cup

Allerede mandag skal WATERZ holdet i gang igen. Her afvikler man nemlig en afdeling af PWA World Cup i Windsurfing Slalom.

- 88 topprofessionelle surfere fra 24 nationer har meldt deres ankomst, og der bliver i den grad mulighed for at se windsurfing i verdensklasse i Hvide Sande. Vores nye opvarmede publikumspavillion har bestået sin prøve i weekenden, og her kan publikum følge aktiviteterne på vandet fra nærmeste hold, fortæller Christian Kjeldsen.

Program for søndag kan findes her.

- Selvfølgelig er det en udfordring at lave en vandsportsfestival uden vind. Det betød, at vi måtte opgive lørdagens to afdelinger af Waterz Long Distance Race, ligesom DM i Kitesurf måtte opgive at sejle sidste afdeling af DM. Men det får ingen indflydelse på næste års udgave af Waterz, siger kommunikationschef Christian Kjeldsen. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce