Annonce
Hvide Sande

Waterz begyndte med vand fra alle kanter

Så er Waterz begyndt i Hvide Sande. Starten blev udskudt flere gange på grund af lyn og torden. Foto: Jørgen Kirk
Nordens største vandsportsfestival, Waterz, blev fredag skudt i gang med lyn, torden, regn og 200 deltagere i den 12 km lange konkurrence for surfere. Weekendens vejr tegner i øvrigt godt for både deltagere og tilskuere.

Hvide Sande: - Lidt regn gør ikke så meget for surferne. De bliver jo alligevel våde, men lyn og torden er ikke så godt, så vi måtte udsætte den første konkurrence lidt. Men nu er vi godt i gang, og vi har aldrig haft så mange tilskuere til starten af Waterz før, siger kommunikationschef Christian Kjeldsen.

- Vi har 200 mand/kvinder på vandet i dag til den store 12 kilometers surfer-konkurrence. Det er en konkurrence, og deltagerne går vildt op i det, men det er i virkeligheden mest for sjov, da der jo både er professionelle og amatører med, siger Christian Kjeldsen.

Faktisk kan det også blæse for meget til Waterz, så arrangørerne har valgt at aflyse fredag aftens SUP-arrangement ved Sydmolen.

Lørdag, forventer Christian Kjeldsen, at der også vil være circa 200 deltagere på vandet ved de forskellige konkurrencer til Waterz.

- Det er lidt svært at spå om, for vi ved, at mange surfere beslutter sig i sidste øjeblik, hvis vejrudsigten ser godt ud. Og man kan bare møde op og tilmelde sig i morgen, siger Christian Kjeldsen.

Lørdag klokken 10.00 dukker borgmester Hans Østergaard i øvrigt op ved Skippers Meeting i festivalområdet ved WestWind Nord. Borgmesteren får efterfølgende en rundvisning til alle de steder, hvor Waterz foregår.

Som noget nyt er festivalpladsen i år udstyret med en opvarmet publikumslounge. Den var godt i brug fredag. Lørdag og søndag ser vejrudsigten heldigvis bedre ud - også for tilskuerne.

- Megen regn gør det svært for tilskuerne at se noget, men loungen er en kæmpe hjælp, som er blevet taget vildt godt imod, siger Christian Kjeldsen.

Weekendens program byder blandt andet på en langdistance-surfkonkurrence over Ringkøbing Fjord, DM i kitesurf ved Sydmolen og en unik mulighed for at sejle i kajak til udvalgte områder.

Annonce
Der var trængsel på området ved West Wind Nord. Foto: Jørgen Kirk
Der var ikke så god udsigt fredag. Heldigvis ser vejrudsigten for lørdag og søndag bedre ud. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce