Annonce
Hvide Sande

Waterz begyndte med vand fra alle kanter

Så er Waterz begyndt i Hvide Sande. Starten blev udskudt flere gange på grund af lyn og torden. Foto: Jørgen Kirk
Nordens største vandsportsfestival, Waterz, blev fredag skudt i gang med lyn, torden, regn og 200 deltagere i den 12 km lange konkurrence for surfere. Weekendens vejr tegner i øvrigt godt for både deltagere og tilskuere.

Hvide Sande: - Lidt regn gør ikke så meget for surferne. De bliver jo alligevel våde, men lyn og torden er ikke så godt, så vi måtte udsætte den første konkurrence lidt. Men nu er vi godt i gang, og vi har aldrig haft så mange tilskuere til starten af Waterz før, siger kommunikationschef Christian Kjeldsen.

- Vi har 200 mand/kvinder på vandet i dag til den store 12 kilometers surfer-konkurrence. Det er en konkurrence, og deltagerne går vildt op i det, men det er i virkeligheden mest for sjov, da der jo både er professionelle og amatører med, siger Christian Kjeldsen.

Faktisk kan det også blæse for meget til Waterz, så arrangørerne har valgt at aflyse fredag aftens SUP-arrangement ved Sydmolen.

Lørdag, forventer Christian Kjeldsen, at der også vil være circa 200 deltagere på vandet ved de forskellige konkurrencer til Waterz.

- Det er lidt svært at spå om, for vi ved, at mange surfere beslutter sig i sidste øjeblik, hvis vejrudsigten ser godt ud. Og man kan bare møde op og tilmelde sig i morgen, siger Christian Kjeldsen.

Lørdag klokken 10.00 dukker borgmester Hans Østergaard i øvrigt op ved Skippers Meeting i festivalområdet ved WestWind Nord. Borgmesteren får efterfølgende en rundvisning til alle de steder, hvor Waterz foregår.

Som noget nyt er festivalpladsen i år udstyret med en opvarmet publikumslounge. Den var godt i brug fredag. Lørdag og søndag ser vejrudsigten heldigvis bedre ud - også for tilskuerne.

- Megen regn gør det svært for tilskuerne at se noget, men loungen er en kæmpe hjælp, som er blevet taget vildt godt imod, siger Christian Kjeldsen.

Weekendens program byder blandt andet på en langdistance-surfkonkurrence over Ringkøbing Fjord, DM i kitesurf ved Sydmolen og en unik mulighed for at sejle i kajak til udvalgte områder.

Der var trængsel på området ved West Wind Nord. Foto: Jørgen Kirk
Der var ikke så god udsigt fredag. Heldigvis ser vejrudsigten for lørdag og søndag bedre ud. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce