Annonce
Danmark

Wammen genoptager finanslovsforhandlinger med støttepartier

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Efter at lørdagens finanslovsforhandlinger blev udskudt, tages der søndag aften igen hul på forhandlingerne.

Regeringen vil søndag aften genoptage forhandlingerne om en finanslov med sine støttepartier.

Det sker, efter at finanslovsforhandlingerne lørdag aften blev droppet med kort varsel.

- Finansminister Nicolai Wammen (S) holder søndag aften forhandlingsmøde om finansloven sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, skriver Finansministeriet på Twitter.

Det er udelukkende partilederne fra de enkelte partier, som kommer med til mødet søndag aften. Mødet foregår i Finansministeriet fra klokken 20.

Lørdag aften skulle regeringen have forhandlet videre med støttepartierne om en ny finanslov fra klokken 17.30. Men lidt før klokken 17.00 kom der en melding om, at forhandlingerne var blevet udskudt.

Finansministeriet kunne ikke oplyse årsagen til, at lørdagens forhandlinger ikke blev til noget.

Det er uvist, om regeringen og støttepartierne har forhandlet lørdag uden for pressens søgelys. Altså i et såkaldt hulemøde, hvor pressen ikke bliver informeret om, at der forhandles.

Nicolai Wammen udtalte dog efter fredagens aftenforhandlinger, at parterne skulle forhandle videre lørdag.

Derfor er det ganske sandsynligt, at der er blevet forhandlet i løbet af lørdagen. Enten i samlet flok. Eller bilateralt, hvor Nicolai Wammen har forhandlet med et parti ad gangen.

Fredagens forhandlinger endte i en midnatsforestilling. Efter mødet stod det klart, at Radikale Venstre er centrum for en del af uenighederne.

Regeringen og Radikale Venstre ser eksempelvis forskelligt på udlændingepolitikken. Og Radikale Venstre og Enhedslisten ser eksempelvis forskelligt på finansieringen af finansloven.

Efter fredagens forhandlinger på fire en halv time udtalte Morten Østergaard, Radikale Venstres leder, at "den primære armlægning for mig er med Socialdemokratiet".

- Vi vil have mere tryk på CO2-reduktionen, flere lærere i folkeskolen og en bedre integration, sagde Morten Østergaard.

Han tilføjede, at Radikale Venstre ifølge ham kæmper en - af og til ensom - kamp for et meget højt ambitionsniveau i forhandlingerne.

Nicolai Wammen konstaterede, at regeringen og Radikale Venstre ser forskelligt på udlændingepolitikken. Men at parterne derfor godt kan lave "en rigtig god finanslov", tilføjede finansministeren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce