Annonce
Ringkøbing IF

Wael er træt af svaghed på dødbolde

Nicolai Wael blev som sædvanligt interviewet af RIFs Thomas Lauridsen efter kampen, hvor træneren var træt af scoringer på dødbolde tæt under mål. Foto: John Thomsen
Endnu en gang kostede dødbolde tæt under mål scoringer mod Ringkøbing IF, og sammen med en omstilling kostede det RIF dyrt, for pointtabet i Tønder var unødvendigt.

Tønder: De var godt nok sure i Tønder, da RIFs Anders Vestergaard Larsen udlignede til 3-3 kort før tid.

- Tyveri. Det var med armen. Er du blind linjedommer? Gør dog noget. Det er for vildt.

En stribe tilskuere var oppe i det røde felt. Inde på banen brokkede målmanden sig så meget over, at han ikke fik frispark, så han endte med at få en advarsel.

- Målet var godt nok. Jeg scorede med siden af hovedet. Nærmest med øret. Og havde jeg ikke scoret, tror jeg, at jeg ville have fået straffespark, for målmanden drønede ind i mig, og bagfra skubbede en forsvarer voldsomt, fortalte Anders Vestergaard Larsen.

Den melding blev viderebragt til nogle af tilskuerne, der stadig var overbeviste om, at scoringen aldrig skulle have været godkendt.

Scoringen var RIF selvfølgelig glade for. Det sikrede det ene point i en kamp, som RIF faktisk skulle have vundet. Sådan så den første målscorer Martin Egelund da også på det.

- Vi skal ikke være tilfredse med uafgjort, når vi fører 2-0. Vi sad på alt, så vi skulle have lukket kampen, sagde Martin Egelund, der godt var klar over, at hans scoring ikke var køn. Målmanden droppede.

- Men det var rart at få scoret. Det giver selvtillid. En scoring er det, jeg har ventet på. Og jeg synes, man kan se, der begynder at ske noget nu. Vi scorede tre fine mål, og der var andre muligheder, fortalte Martin Egelund.

RIF scorede faktisk fem mål, for der var også to selvmål.

- Målet til 2-1 var træls. Bolden blev forlænget ved forstolpen, og så fortsatte bolden lige direkte ind på mig og videre i mål. På det tidspunkt havde vi overtaget, så det blev et dumt vendepunkt, sagde Nikolaj Pape.

Målet til 2-2 var også et selvmål.

- Hvor sandsynligt er det lige, at man laver to selvmål i samme kamp. Vi var ikke heldige, sagde træner Nicolai Wael.

Han kaldte de første 20 minutter noget af det bedste, RIF har spillet i meget lang tid.

- Vi var aggressive, vi afviste Sydvest ganske sikkert, vi holdt fast i bolden, vi skabte chancer, vi scorede to gange. Så kom det dumme mål til 2-1. Derfor var det vildt ærgerligt, vi ramte overliggeren kort efter. Jeg tror, et mål til 3-1 ville have punkteret Sydvest, fortalte Nicolai Wael.

Han havde snakket om, at hvis Sydvest skulle true RIF, skulle det være på dødbolde og hurtige omstillinger. Dødbolde gav to mål og en omstilling gav et mål.

- Og det er jeg træt af. Vi har så mange høje folk, og alligevel lukker vi gang på gang mål ind fra kort afstand. Det er som om, at vi slet ikke tager ansvar, sagde Nicolai Wael.

Han havde set sin venstre forsvarsside være pivåben i første halvleg.

- Så jeg rokerede lidt rundt, så vi fik dobbelt besætning på kanten. Det fik lukket ned. Da vi så kom bagud, måtte vi ændre igen. Vi satsede voldsomt aggressivt og offensivt til sidst, og heldigvis gav det bonus i form af et enkelt point i det mindste i en kamp, hvor der var mange gode ting, sagde Nicolai Wael.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce