Ringkøbing

Vuggestuebørn i Tim flytter på plejehjem

Politiet har afsluttet de tekniske undersøgelser på brandstedet, men der foreligger endnu ikke en konklusion af, hvad der startede branden i daginstitutionen Fresiahaven. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Efter at en brand i søndags hærgede børneinstitutionen Fresiahaven i Tim, er børnene midlertidigt blevet passet i skolens SFO. Nu er der fundet en løsning på lidt længere sigt i Tim Hallen og på plejehjemmet

Tim: Kommunen har fundet en mere holdbar pasningsløsning for de godt 50 børnehavebørn og 10 vuggestuebørn fra den integrerede institution Fresiahaven, der blev hjemløse ved branden i Fresiahaven.

Til og med tirsdag 21. maj vil børnene fortsat blive passet i SFOen på Tim Skole. Derefter er der oprettet midlertidig børnehave i Tim Hallen. Børnehavebørnene vil fortsat kunne bruge deres gamle legeplads.

En utraditionel løsning står også klar til Fresiahavens mindste brugere. Forældrene vil fra onsdag morgen skulle aflevere deres vuggestuebørn på plejehjemmet, hvor vuggestuen flytter ind i en ledig plejebolig.

- Den mere langsigtede løsning bliver, at vi genopbygger Fresiahaven. Det er aftalt med forsikringsselskabet, som dækker udgifterne, siger Daniel Vestergaard, der er bygningskonstruktør i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han bekræfter, at en mindre del af Fresiahaven er svært skadet af branden, ligesom der er omfattende sod- og vandskader. Kommunens forventning er dog, at store dele af Fresiahaven allerede om 3-4 måneder kan tages i brug igen.

- Vi vil muligvis supplere med en pavillon i den mellemliggende periode, og samlet set kigger vi på en tidshorisont på ca. seks måneder, før hele Fresiahaven er renoveret efter branden, siger Daniel Vestergaard i en pressemeddelse.

Kommunen havde allerede før branden i søndags besluttet at bygge en ny integreret børneinstitution i Tim. Første spadestik er dog endnu ikke taget, og institutionen står tidligst færdig om halvandet år, så derfor er det planen, at børnene skal være i deres gamle institution i et års tid, før den nye institution slår dørene op.

- Vi har både fra kommunens og fra den integrerede institutions side mødt så megen velvilje og hjælpsomhed i lokalområdet i forbindelse med branden. Det er vi meget taknemmelige for, og jeg er sikker på, at det alt sammen nok skal ende godt, siger Daniel Vestergaard.

Politiet har afsluttet de tekniske undersøgelser på brandstedet, men der foreligger endnu ikke en konklusion af, hvad der startede branden.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Turismen i Ringkøbing-Skjern skal bruge 1500 nye medarbejdere de kommende år

Annonce
Annonce
112

Solo-ulykke mellem Velling og Lem: Føreren af bilen er fløjet med helikopter til Skejby

Ringkøbing

Folketingskandidater blev mødt med åbne sind og politikertræthed

Ringkøbing

Det er altså ikke en ufo: Pletskud af Ringkøbing i den blå time

Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Ringkøbing

Følgebåd gik kold - i år skal det være: Christina vil svømme til Sverige

Ringkøbing

Lars Løkke holdt valgkamps-ispause i Ringkøbing: Se de mange billeder

Ringkøbing

I det helt fine selskab: One Collection-ejere skal på scenen i Dronningesalen

Ringkøbing

Alternativ sommerferie: Fjordvang Efterskole byder på tre dages camp