Annonce
Videbæk

Vorgod-Barde Skole havde besøg af lokale politikere

Panelet blev stillet gode spørgsmål af børnene. Privatfoto

Vorgod-Barde: Torsdag mødte eleverne i 4.-6. klasse på Vorgod-Barde Skole seks lokale byrådskandidater.

Det var Hans B. Pedersen (Kristendemokraterne), Niels E. Mortensen (Fremskridtspartiet), Bjarne Svendsen (Venstre), Anders T. Nielsen (Radikal venstre), Irene Lund Pedersen (Socialdemokratiet) og Bjarne J. Mikkelsen (Fjordlisten).

Vælgermødet blev afviklet på den måde, at hver politiker først fik to minutter til at præsentere sig selv, deres mærkesager eller deres partis politik.

Derefter stillede eleverne forberedte spørgsmål, og de havde virkelig sat sig godt ind i sagerne.

Der blev bl.a. spurgt 'hvordan kan man være imod grøn energi (vindmøller)?', 'hvad vil I gøre for at det bliver nemmere at komme over hovedvejen mellem Herning og Ringkøbing, når vi skal i skole? 'hvordan kan I hjælpe med, at der kommer flere cykelstier? 'hvad tænker I om kortere skoledage?'.

Politikerne gav stor ros til eleverne for deres skarpe spørgsmål. Som afslutning på mødet, havde 6. klasse foreslået, at eleverne skulle prøve at stemme, så de havde lavet stemmesedler og opstillet stemmebokse, og det blev Bjarne Svendsen, der løb af med sejren.

lk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce