Videbæk

Vorgod-Barde-læge: Der er nogen, der har truet med en flaske champagne

Det nye sundhedshus skal bygges i forlængelse af hallen.
Så blev det en kendsgerning, at regeringen sender 6,4 millioner til nyt sundhedshus i Vorgod-Barde. Lægen Stella Reece har svært ved at få armene ned.

Vorgod-Barde: - Vi er så glade. Vi er jubler over, at det gik igennem.

Sådan siger Vorgod-Barde-lægen Stella Reece om de 6,4 millioner kroner, som regeringen fredag har meldt ud, at de vil støtte byens nye sundhedshus med.

- Vi glæder os helt vildt. Der er nogen, der har truet med en flaske champagne i eftermiddag, griner hun fredag eftermiddag og fortsætter:

- Vi har fået sendt besked rundt for at høre, om nogen kunne og ville være med til at fejre det. Så det håber jeg da, at der er nogen, der kan, så vi kan sige "godt gået" til hinanden.

Nødt til at gøre noget

Ifølge Stella Reece falder pengene på et meget tørt sted.

- Vi trænger til et nyt lægehus. Det her er slidt og gammel. Det er udtjent. Huset kunne man ikke byde folk, og det har de hørt efter, og det har jeg stor respekt for. Hvis vi skulle have et generationsskifte, var vi nødt til at gøre noget bygningsmæssigt, siger hun.

Vorgod-Barde-lægen har allerede en ny læge, der efter endt uddannelse gerne vil overtage praksissen.

- Det har betydet meget for ham, at han kunne leje sig ind og ikke skulle stå inde for et kæmpemæssigt lån. Nu har han også fået den gode nyhed, og han var lige så glad som jeg. Nu kommer han som uddannelseslæge her til august, og det skal han være i et år. Når han er færdig, regner vi med, at han overtager praksissen. Det bliver så til august 2020, siger Stella Reece.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce