Annonce
Videbæk

Vorgod-Barde-læge: Der er nogen, der har truet med en flaske champagne

Det nye sundhedshus skal bygges i forlængelse af hallen.
Så blev det en kendsgerning, at regeringen sender 6,4 millioner til nyt sundhedshus i Vorgod-Barde. Lægen Stella Reece har svært ved at få armene ned.

Vorgod-Barde: - Vi er så glade. Vi er jubler over, at det gik igennem.

Sådan siger Vorgod-Barde-lægen Stella Reece om de 6,4 millioner kroner, som regeringen fredag har meldt ud, at de vil støtte byens nye sundhedshus med.

- Vi glæder os helt vildt. Der er nogen, der har truet med en flaske champagne i eftermiddag, griner hun fredag eftermiddag og fortsætter:

- Vi har fået sendt besked rundt for at høre, om nogen kunne og ville være med til at fejre det. Så det håber jeg da, at der er nogen, der kan, så vi kan sige "godt gået" til hinanden.

Nødt til at gøre noget

Ifølge Stella Reece falder pengene på et meget tørt sted.

- Vi trænger til et nyt lægehus. Det her er slidt og gammel. Det er udtjent. Huset kunne man ikke byde folk, og det har de hørt efter, og det har jeg stor respekt for. Hvis vi skulle have et generationsskifte, var vi nødt til at gøre noget bygningsmæssigt, siger hun.

Vorgod-Barde-lægen har allerede en ny læge, der efter endt uddannelse gerne vil overtage praksissen.

- Det har betydet meget for ham, at han kunne leje sig ind og ikke skulle stå inde for et kæmpemæssigt lån. Nu har han også fået den gode nyhed, og han var lige så glad som jeg. Nu kommer han som uddannelseslæge her til august, og det skal han være i et år. Når han er færdig, regner vi med, at han overtager praksissen. Det bliver så til august 2020, siger Stella Reece.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce