Annonce
Videbæk

Vorgod-Barde får millioner til nyt sundhedshus: - Det er fuldstændigt vanvittigt

Vorgod-Barde Hallen bliver udbygget med et sundhedshus. Arkivfoto
Formanden for Vorgod-Barde Hallen, Jørgen Clausen, jubler. Klokken 12.00 fredag blev det offentliggjort, at Regeringen støtter det kommende sundhedshus med de ønskede 6,4 millioner kroner. Dermed er det sikkert, at sundhedshuset kommer.

VORGOD-BARDE: - Det er fuldstændigt vanvittigt. Det er virkeligt en dag, hvor man kan tage Ja-hatten på. Jeg havde håbet, fordi vi var den eneste ansøger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Men det er alligevel fantastisk. Og det er jo den gode historie, fordi vores nuværende læge allerede har en aftale med en ung, kommende læge, der er klar til at træde ind i sundhedshuset, når det står færdigt, siger formanden for Vorgod-Barde Hallen, Jørgen Clausen.

Regeringen offentliggjorde klokken 12.00 fredag, at der i år uddeles 209,5 millioner kroner til nye læge- og sundhedshuse i Danmark.

Sundhedshusene er en central del af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en sundhedsreform, og de skal give patienterne kortere vej til en bedre behandling.

I alt var der indkommet ansøgninger for godt 930 millioner på 70 ansøgninger. 38 af ansøgningerne fik positiv svar i dag, men det var ikke alle ansøgere, der fik det fulde ansøgte beløb, som i Vorgod-Barde.

- På den nyligt afholdte generalforsamling i hallen, sagde Jørgen Clausen, at "man måtte væbne sig med tålmodighed". Men den tålmodighed blev altså ikke trukket til det yderste.

Medlem af Folketingets sundhedsudvalg, Venstres Thomas Danielsen, er glad for at sende millioner mod Vorgod-Barde.

- Vi ved, at det er lettere at tiltrække unge læger, hvis de ikke skal sidde alene. Og derfor vil pengene til et lægehus i området være med til at fremtidssikre et lokalt sundhedstilbud. Vi får meget for pengene, fordi der er faciliteter i forvejen. Derfor håber jeg, at man lokalt er tilfreds med, at vi sender hele det ansøgte beløb til Vorgod-Barde, siger han.

Annonce
Det er planen, at det nye sundhedshus skal bygges i forlængelse af Vorgod-Barde-Hallen. Arkiv

Område i vækst

På generalforsamlingen kom det i øvrigt frem, at der har været et stort aktivitetsniveau med mange forskellige discipliner lige fra håndbold og yoga til e-sport, musikarrangementer og fællesspisninger.

Hallen er i god stand og har senest fået slebet gulvet. Det betyder også, at der er stor efterspørgsel til private arrangementer.

- Vi har en god fremdrift i hallen, og vi prøver at holde gang i mange ting. Det er nødvendigt i dag, at vi er meget bevidst om økonomi og at skabe nye brugere. Heldigvis er vi et område i vækst, og vi prøver i byen i øvrigt at få kommunen til at lave flere byggegrunde, fordi vi ikke har flere, fortæller Jørgen Clausen.

Vorgod-Barde Hallen holder endnu en generalforsamling, en ekstraordinær, på onsdag 8. maj. Det skyldes, at der skal foretages en vedtægtsændring, hvor man ønsker at udvide annonceringen af hallens aktiviteter, såsom generalforsamlingen, fra kun at være i lokale aviser til også at foregå på de sociale medier.

På generalforsamlingen var der valg til repræsentantskabet, som konstituerer sig i en bestyrelse ved den ekstraordinære generalforsamling.

Der er vist ingen tvivl om, at den ekstraordinære generalforsamling bliver ekstra festlig efter fredagens glade budskab, om at sundhedshuset bliver til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce