Annonce
Videbæk

Vorgod-Barde får millioner til nyt sundhedshus: - Det er fuldstændigt vanvittigt

Vorgod-Barde Hallen bliver udbygget med et sundhedshus. Arkivfoto
Formanden for Vorgod-Barde Hallen, Jørgen Clausen, jubler. Klokken 12.00 fredag blev det offentliggjort, at Regeringen støtter det kommende sundhedshus med de ønskede 6,4 millioner kroner. Dermed er det sikkert, at sundhedshuset kommer.
Annonce

VORGOD-BARDE: - Det er fuldstændigt vanvittigt. Det er virkeligt en dag, hvor man kan tage Ja-hatten på. Jeg havde håbet, fordi vi var den eneste ansøger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Men det er alligevel fantastisk. Og det er jo den gode historie, fordi vores nuværende læge allerede har en aftale med en ung, kommende læge, der er klar til at træde ind i sundhedshuset, når det står færdigt, siger formanden for Vorgod-Barde Hallen, Jørgen Clausen.

Regeringen offentliggjorde klokken 12.00 fredag, at der i år uddeles 209,5 millioner kroner til nye læge- og sundhedshuse i Danmark.

Sundhedshusene er en central del af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en sundhedsreform, og de skal give patienterne kortere vej til en bedre behandling.

I alt var der indkommet ansøgninger for godt 930 millioner på 70 ansøgninger. 38 af ansøgningerne fik positiv svar i dag, men det var ikke alle ansøgere, der fik det fulde ansøgte beløb, som i Vorgod-Barde.

- På den nyligt afholdte generalforsamling i hallen, sagde Jørgen Clausen, at "man måtte væbne sig med tålmodighed". Men den tålmodighed blev altså ikke trukket til det yderste.

Medlem af Folketingets sundhedsudvalg, Venstres Thomas Danielsen, er glad for at sende millioner mod Vorgod-Barde.

- Vi ved, at det er lettere at tiltrække unge læger, hvis de ikke skal sidde alene. Og derfor vil pengene til et lægehus i området være med til at fremtidssikre et lokalt sundhedstilbud. Vi får meget for pengene, fordi der er faciliteter i forvejen. Derfor håber jeg, at man lokalt er tilfreds med, at vi sender hele det ansøgte beløb til Vorgod-Barde, siger han.

Det er planen, at det nye sundhedshus skal bygges i forlængelse af Vorgod-Barde-Hallen. Arkiv
Annonce

Område i vækst

På generalforsamlingen kom det i øvrigt frem, at der har været et stort aktivitetsniveau med mange forskellige discipliner lige fra håndbold og yoga til e-sport, musikarrangementer og fællesspisninger.

Hallen er i god stand og har senest fået slebet gulvet. Det betyder også, at der er stor efterspørgsel til private arrangementer.

- Vi har en god fremdrift i hallen, og vi prøver at holde gang i mange ting. Det er nødvendigt i dag, at vi er meget bevidst om økonomi og at skabe nye brugere. Heldigvis er vi et område i vækst, og vi prøver i byen i øvrigt at få kommunen til at lave flere byggegrunde, fordi vi ikke har flere, fortæller Jørgen Clausen.

Vorgod-Barde Hallen holder endnu en generalforsamling, en ekstraordinær, på onsdag 8. maj. Det skyldes, at der skal foretages en vedtægtsændring, hvor man ønsker at udvide annonceringen af hallens aktiviteter, såsom generalforsamlingen, fra kun at være i lokale aviser til også at foregå på de sociale medier.

På generalforsamlingen var der valg til repræsentantskabet, som konstituerer sig i en bestyrelse ved den ekstraordinære generalforsamling.

Der er vist ingen tvivl om, at den ekstraordinære generalforsamling bliver ekstra festlig efter fredagens glade budskab, om at sundhedshuset bliver til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Ung mand sendt i alkoholbehandling

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce