Videbæk

Vorgod-Barde får millioner til nyt sundhedshus: - Det er fuldstændigt vanvittigt

Vorgod-Barde Hallen bliver udbygget med et sundhedshus. Arkivfoto
Formanden for Vorgod-Barde Hallen, Jørgen Clausen, jubler. Klokken 12.00 fredag blev det offentliggjort, at Regeringen støtter det kommende sundhedshus med de ønskede 6,4 millioner kroner. Dermed er det sikkert, at sundhedshuset kommer.

VORGOD-BARDE: - Det er fuldstændigt vanvittigt. Det er virkeligt en dag, hvor man kan tage Ja-hatten på. Jeg havde håbet, fordi vi var den eneste ansøger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Men det er alligevel fantastisk. Og det er jo den gode historie, fordi vores nuværende læge allerede har en aftale med en ung, kommende læge, der er klar til at træde ind i sundhedshuset, når det står færdigt, siger formanden for Vorgod-Barde Hallen, Jørgen Clausen.

Regeringen offentliggjorde klokken 12.00 fredag, at der i år uddeles 209,5 millioner kroner til nye læge- og sundhedshuse i Danmark.

Sundhedshusene er en central del af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en sundhedsreform, og de skal give patienterne kortere vej til en bedre behandling.

I alt var der indkommet ansøgninger for godt 930 millioner på 70 ansøgninger. 38 af ansøgningerne fik positiv svar i dag, men det var ikke alle ansøgere, der fik det fulde ansøgte beløb, som i Vorgod-Barde.

- På den nyligt afholdte generalforsamling i hallen, sagde Jørgen Clausen, at "man måtte væbne sig med tålmodighed". Men den tålmodighed blev altså ikke trukket til det yderste.

Medlem af Folketingets sundhedsudvalg, Venstres Thomas Danielsen, er glad for at sende millioner mod Vorgod-Barde.

- Vi ved, at det er lettere at tiltrække unge læger, hvis de ikke skal sidde alene. Og derfor vil pengene til et lægehus i området være med til at fremtidssikre et lokalt sundhedstilbud. Vi får meget for pengene, fordi der er faciliteter i forvejen. Derfor håber jeg, at man lokalt er tilfreds med, at vi sender hele det ansøgte beløb til Vorgod-Barde, siger han.

Det er planen, at det nye sundhedshus skal bygges i forlængelse af Vorgod-Barde-Hallen. Arkiv

Område i vækst

På generalforsamlingen kom det i øvrigt frem, at der har været et stort aktivitetsniveau med mange forskellige discipliner lige fra håndbold og yoga til e-sport, musikarrangementer og fællesspisninger.

Hallen er i god stand og har senest fået slebet gulvet. Det betyder også, at der er stor efterspørgsel til private arrangementer.

- Vi har en god fremdrift i hallen, og vi prøver at holde gang i mange ting. Det er nødvendigt i dag, at vi er meget bevidst om økonomi og at skabe nye brugere. Heldigvis er vi et område i vækst, og vi prøver i byen i øvrigt at få kommunen til at lave flere byggegrunde, fordi vi ikke har flere, fortæller Jørgen Clausen.

Vorgod-Barde Hallen holder endnu en generalforsamling, en ekstraordinær, på onsdag 8. maj. Det skyldes, at der skal foretages en vedtægtsændring, hvor man ønsker at udvide annonceringen af hallens aktiviteter, såsom generalforsamlingen, fra kun at være i lokale aviser til også at foregå på de sociale medier.

På generalforsamlingen var der valg til repræsentantskabet, som konstituerer sig i en bestyrelse ved den ekstraordinære generalforsamling.

Der er vist ingen tvivl om, at den ekstraordinære generalforsamling bliver ekstra festlig efter fredagens glade budskab, om at sundhedshuset bliver til noget.

0/0
Annonce
Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte