Annonce
Videbæk

Vorgod-Barde-borgere har smidt masser af penge i kassen: Sundhedshus nærmer sig realisering

Vorgod-Barde er tæt på at kunne realisere et nyt sundhedhus ved byens sportshal efter en flot indsamling. Arkivfoto: Johan Gadegaard
414 husstande har støttet indsamlingen til et nyt sundhedhus i byen. Nu er det de lokale virksomheders tur.
Annonce

VORGOD-BARDE: Borgerne i Vorgod-Barde vil virkelig gerne have et nyt sundhedshus. Det er i hvert fald indtrykket, man står tilbage med, når man ser på resultatet af tre ugers privat indsamling.

1.513.000 millioner kroner har borgere i byen spyttet i kassen til sundhedsshusprojektet, der skal ligge i forbindelse med Vorgod-Barde Hallen. Dermed er broderparten af de to millioner kroner, der skal bruges for at realisere sundhedshuset med lægehus og fysioterapiklinik, i hus.

Efter et borgermøde i byen, hvor over 300 mødte frem, har 59 frivillige i de seneste tre uger gået fra dør til dør i byen for at høre, om folk kunne undvære noget til byggeriet.

Annonce

Over forventningerne

I alt 791 husstande havde mulighed for at donere, og det gjorde 414 af dem. De gav i gennemsnit lidt over 3650 kroner, og indsamlingen er dermed mere end tre fjerdedele i hus.

Leo Clausen, halbestyrer i Vorgod-Barde Hallen, er godt tilfreds med resultatet.

- Det er supergodt. Vi havde ikke regnet med at være i mål med de to millioner kroner efter den private indsamling. Vi havde regnet med omkring 1,4 millioner, så det er over forventningerne, siger han.

Pengene er givet til indsamlerne i lukkede kuverter, så ingen ved, hvem der har givet hvor meget.

Annonce

To måneder til 400.000 kroner

Nu går anden etape af indsamlingen i gang, og her skal virksomhederne til lommerne. Frem mod 31. marts vil lokale virksomheder blive spurgt, om de kan undvære noget til projekt sundhedshus. Og der er allerede kommet penge ind.

- Vi har fået tilsagn ind fra nogle få stykker og et beløb på cirka 100.000 kroner, siger halbestyreren, der er sikker på, at de sidste 400.000 kroner nok skal komme i kassen inden skæringsdatoen om knap to måneder.

Et sundhedhus med nye faciliteter og sundhedsfællesskab er en forudsætning for, at en ny læge vil overtage praksissen i byen.

Fonde, lokale foreninger og staten har givet tilsagn om støtte på 9,4 millioner kroner, men da projektet forventes at løbe op i 11,4 millioner kroner, er lokale kræfter altså gået i gang med at skrabe de sidste to millioner kroner sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Ringkøbing-Skjern

Solpark-ønsker vil kræve 2034 hektar for at kunne gå i opfyldelse: Nye projekter er strømmet ind i august

Annonce