Annonce
Kultur

Vores smag: Vestjyske cocktails til en lun sommeraften

Vestjysk Portonic
Annonce
Annonce

INSPIRATIONEN:

Så har vi taget hul på sommermånederne, og det er tid til at nyde en kølig drink på terrassen. Alle genkender James Bonds bestilling på sin martini, der skal være ”Shaken, not stirred”, og mange husker, hvordan vi i Vestjylland i 70´erne og 80´erne hentede ”forsyninger” på Helgoland, via spritbådene og over grænsen ved Padborg. Vi kunne nyde en rom i cola eller vodka og juice.

I dag er udvalget anderledes spændende, og vi har et hav af forskellige cocktails. Spændende cocktails er populære som aldrig før. Fænomenet cocktailbarer vinder frem, og vi kan komme på cocktailkursus. Og cocktails er ikke kun for James Bond og andre herrer – kvinder har fået interesse for spiritus og køber gerne ind til cocktails. Det kan bruges som velkomstdrink, som svaledrikke på terrassen, men også som en aperitif før middagen efter bedste engelske tradition.

Det der med at lave spiritus er blevet det nye sort i Ringkøbing-Skjern Kommune. Faktisk ligger der inden for en køretur på en halv time fire destillerier. Stauning Whisky er det største. Hos Lowland producerer de snaps, hos West Coast Gin laver de gin. Alle de små destillerier har helt fra starten haft stor succes. Både blandt de lokale, men også hos gæsterne på vestkysten er begejstrede for de nye lokale produkter med alkoholprocenter.

Derfor har vi valgt at sætte fokus på cocktails lavet med spiritus, som er produceret hos eller importeret af virksomheder her i området.

Vestkystens Gårdbutik ønsker alle en varm og lang sommer på kysten. Skål og god sommer!

Skippers Kone
Annonce

OPSKRIFTERNE:

Skippers Kone: 2 dele Porsesnaps fra Skjern Enge, 1 del sukkersirup, 1 del friskpresset citronsaft, 3 friske hindbær, 1 lille tsk lakridspulver, 1 lakridspibe.

Hindbær og lakridspulver moses og overhældes med Porsesnaps, sirup og citronsaft. Shakeren fyldes med is, og cocktailen shakes hårdt. Hældes på glas, og en lakridspibe lægges på kanten af glasset.

Klitbondens Kaffecocktail: 5 cl Stauning Whisky, 1/3 cl. Vesterhavskaffe – espresso, 2 ½ cl. Kahlua, 2 stk. Vesterhavskaffebønner.

Vesterhavskaffen har en særlig kraftig smag, som er fantastisk i denne cocktail, hvor alle ingredienser kommes i shakeren, shakes og pyntes med to kaffebønner.

Boblende Vestjyske Sommerdrømme: De fleste likører fra Westjysk Smag kan piftes op med bobler, og her har vi valgt to forskellige – Marehalmlikør fra marehalm plukket i Houvig og deres helt nye fantastiske Rabarber- og hyldeblomstlikør.

2 dele cava eller cider, 1 del likør, friske bær. Hæld cava og likør over de friske bær og server.

Vestjysk Portonic: Vestjysk Vinimport har to slags gode portvin; en lys og en mørk Kopke.

Den enkle opskrift hedder: 1 del hvid portvin – eller rød portvin, 2 dele tonic, isterninger, citron, mynteblade, blåbær eller havtornbær.

Westcoast-Gin Hass: 4 cl Westcoast gin, 10 cl lemon sodavand, 2 cl mangosirup, isterninger.

Fyld glasset med isterninger, derefter hældes gin og lemonsodavand over, afsluttes med mangosirup - og du har den skønneste svaledrik på terassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce