Hvide Sande

Vores Smag: Rimmet dansk laks

RÅVAREN:

Nytårsaften er lige om hjørnet! Men hvis du stadig står og mangler inspirationen til en forret til fire personer, så finder du den her. Og hvis ikke, så gem opskriften til en dag i 2019, hvor du får lyst til en flot og smagfuld forret, hvor mange af elementerne kan laves i forvejen.

Laksen kommer fra Langsand Laks i Hvide Sande - det er opdræt og dermed tilgængeligt hele året.

OPSKRIFTEN:

Ingredienserne: 400 gram frisk laks, 1 porre, 4 æg, 1 rødløg, Eddike, Sukker, Fløde, Dild, Citron, Friske urter til pynt, Olie.

Du skal også bruge en gasbrænder, og laksen skal fryses i 4 døgn.

Laksen forberedes dagen før. Til at rimme laksen blandes 1 teske salt og halv teske sukker, som drysses hen over laksen. Filmes og sættes på køl indtil næste dag.

Syltede løg: syltelage: 1 dl vand, 1 dl eddike, 100 gram sukker. Løget pilles og lægges i lagen. Lad det koge op og sluk derefter. Lad det ligge til lagen er kølet ned.

Grøn olie: varm 1 dl olie op til 75 grader. Blend den varme olie og dilden i en foodprocessor ca. 5 minutter. Sigt det og lad det køle ned.

Confiteret æggeblomme: Skil ægget fra hviden. Sæt ovnen på 64 grader og varm olien op i et lille fad. Når olien er varm, lægges æggeblommerne forsigtigt i olien og sæt det i ovnen i 45 minutter.

Friteret porre: Snit porrerne meget fint og friter dem i lidt olie.

Mormordressing: Ryst 1 dl piskefløde, 1 spsk flormelis, 1 spsk friskpresset citronsaft og lidt salt og peber sammen i en meljævner. Smag til og sæt den på køl. Tilsæt den grønne olie lige inden servering.

Til servering: Laksen brændes på overfladen med gasbrænderen og anrettes som vist på billedet.

... OG DERTIL:

En kølig Riesling.

0/0
Hvide Sande

Værft hjælper Vestas med at holde styr på vingerne

Hvide Sande

Hvid varevogn efterlyst efter bilpåkørsel

Tophistorier

Hvide Sande

Hvide Sande går fremtiden i møde og anlægger ny kaj

Kultur

Søndervig Byfest har succes med tidligt billetsalget

Hvide Sande

Åbent skib: Marinehjemmeværnet viser frem

Hvide Sande

Roere slutter vintersæson af med rejsegilde