Annonce
Kultur

Vores Smag: Jordbær med mynte, crumble og mascarponecreme

INSPIRATIONEN:

Ingenting rimer så godt på sankthans som danske jordbær. Saftspændte og syrligt-søde er de selve smagen af sol og sommer. Du han snildt nå at lave denne lækre dessert til i aften. Det tager ikke alverdens tid at lave friske jordbær med mynte, crumble og mascarpone creme.

Annonce

OPSKRIFTEN:

Du skal bruge: 400 g jordbær fra Lervangaard, 10-15 blade mynte, 2,5 dl piskefløde, 2,5 dl mascarpone, ½ citron, 2 spsk. flomelis. - Jordbærrene vaskes og skæres i kvarte. Hak mynten fint og vend dem sammen med jordbærrene. Fløden piskes til let skum. Pisk nu mascarponen sammen med fløden. Tilsæt citronsaft og flomlis.

Crumble: 90 g koldt smør, 100 g sukker, 120 g mel, 2 g salt. - Smørret skæres i tern og blandes med sukker, mel og salt til en smuldrende masse. Kommes på en bradebande med bagepapir på og bages i ca 20 min ved 170 grader. Køles af og smuldres med fingrene.

Retten pyntes med frisk mynte af egen avl.

... OG DERTIL:

Nyd et koldt glas mousserende Brachetto fra Piemonte til.

Velbekomme og god sankthans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce