Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

INSPIRATIONEN:

Det er påske - og dermed højsæson for påskeæg. I Vestkystens Gårdbutik har vi egne påskeæg, som vi kalder Bondegårdsæg. De er lavet af en supergod marcipan med forskellige smagsvariationer. Blandt andet vestkystens helt egen knaldgule smagsbombe, havtorn - men også med mere eksotiske smagsnuancer som lakrids, nougat og rom.

Æggene sælges i æggebakker, og vi driller ofte børnene med, at de er fra egne høns, eller at de ikke er lette at slå ud på panden.

OPSKRIFTEN:

En god marcipan blandes efter smag med: blendet frysetørret havtorn, blendet frysetørret hindbær, lakridspulver eller en god rom. Marcipanen trilles i ægge-facon og overtrækkes med god chokolade.

Vi bruger Callebaut-chokolade fra Belgien - kvaliteten af både marcipan og chokolade er alfa og omega for smagen.

Når æggene er overtrukket, kan de pyntes med ristede hasselnødder, lakridspulver, frysetørrede havtorn eller hindbær.

Temperering af chokolade efter Mette Blomsterbergs opskrift:

Mørk chokolade (ca. 50%) hakkes helt fint.

Varm lidt mere end halvdelen af chokoladen op i en skål over vandbad til 48-50° C (brug et termometer).

Kom den anden halvdel i en rimelig stor skål.

Kom to tredjedele af den smeltede, varme chokolade op i skålen til den usmeltede chokolade, og lad de to ’smelte’ naturligt sammen. Tilføj kun mere smeltet chokolade, hvis de to dele ikke smelter sammen. Målet er at sikre et blankt udseende og et sprødt knæk på chokoladen, når den bagefter stivner.

Opvarm aldrig denne nu tempererede chokolade. Stivner den for hurtigt, så tilføj en anelse mere af den smeltede del. Det er en rigtig god idé altid at sætte et tyndt lag af den tempererede chokolade af på et stykke bagepapir for at se, om den bliver pænt blank, inden du går videre.

Den optimale arbejdstemperatur for den færdigtempererede chokolade er 31-32° C. Overstiger den 34° C, er du nødt til at starte forfra med ny chokolade.

... OG DERTIL:

Vesterhavskaffen er en lokal gammel kaffeblanding fra Klitten, som blev solgt fra Lyngvig Købmandshandel. Kaffen er så mørkristet og af så god kvalitet, at den bruges både til espressokaffe, cafe latte og cappuccino.

Den smager himmelsk med et chokoladeæg til; måske mens man nyder solen i en lun lækrog udenfor.

God påske fra Vestkystens Gårdbutik.

0/0
Kultur For abonnenter

Eksklusivt interview med Rod Stewart: Den blonde rockløve brøler endnu

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

Tophistorier