Skjern

Vores Smag Blødende chokoladekage til Valentinsdag

RETTEN:

Det er for en gangs skyld ikke de lokale råvarer, der er afsættet for Vores Smag, men derimod det romantiske højdepunkt i den kommende uge, Valentinsdag. Kagen her med det blødende chokolade"hjerte" er en nem og flot dessert til Valentinsdag for 4 personer. Retten kan forberedes inden aftenen og er i øvrigt glutenfri.

OPSKRIFTEN:

Ingredienserne: 100 gram mørk chokolade 64%, 100 gram smør, 50 gram sukker, 100 gram pasteuriseret æggeblommer, 50 gram pasteuriseret æggehvider, God økologisk vaniljeis.Chokoladen smeltes i et vandbad sammen med smør og sukker. Dejen tages af vandbadet, Æggeblommer og -hvider blandes i.

Hæld dejen i fire små forme og sæt dem på køl indtil servering.

Inden servering forvarmes ovnen til 195 grader med varmluft. Bag formene i 9 minutter. Lad dem hvile i et minut, før de vendes ud af formen.

Servering: Drys flormelis over kagen og server en god vaniljeis hertil, gerne økologisk fra din lokale gårdbutik. Pynt med frisk frugt.

Når skeen sættes i kagen, flyder den blødende midte ud. Velbekomme!

OG DERTIL:

En lys dessertvin som for eksempel muscat - sød som den, man fejrer Valentinsdag med.

0/0
Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr

Skjern

Så kom fårene på lyng

112

Politiet kørte til én forbrydelse - sigtede ung mand for en anden

Skjern

Kirkegården samler gravene, men passer på historien

112

Ung blotter snuppet af politiet

112

Stor øvelse: Handelsskolen er udsat for et skoleskyderi