112

Voldstiltalt måtte føres ud af retssalen af betjente: I kunne lige så godt sætte en papegøje ind

En tiltalt måtte føres ud af retssagen, da han ikke efterkom dommerens ønske. Modelfoto
Under en vidneforklaring i sagen om knivstikkeri og hammervold i Vorgod-Barde var der et optrin. En tiltalt for grov vold ikke ville holde mund, da dommeren bad ham om det.

Herning: Fem personer er tiltalt for grov vold, da fire af dem angiveligt overfaldt tre mænd i Vorgod-Barde, mens den femte skulle have transporteret de andre til og fra gerningsstedet.

Det endte dog med, at der kun sad fire på anklagebænkene ved retten i Herning i dag, da den ene, en 42-årig mand, måtte føres ud af retssalen af betjente.

Den 42-årige tiltalte var oprevet, da han mente, at anklageren lagde ord i munden på det vidne, som afgav forklaring. Den tiltalte og flere af forsvarsadvokaterne protesterede, da de mente, at anklageren forbandt den 42-årige med et aluminiumsbat, uden at vidnet selv var kommet ind på det.

Ville ikke høre efter

Den 42-årige blev dog ved med at protestere, hvorefter dommeren fortalte ham, at han ikke havde ret til at udtale sig på daværende tidspunkt.

- Nej, men det har jeg lyst til, svarede den 42-årige.

Selv om dommeren truede med at sende ham ud, fortsatte den 42-årige sine protester.

Det fik dommeren til at bede et par retsbetjente om at gelejde den tiltalte ud fra retslokalet til et lytterum, hvorfra han kunne overhøre resten af vidneforklaringen.

På vejen ud fik den 42-årige dog fortsat luftet sine frustrationer og sagde, da han kom forbi vidnet, med hentydning til forklaringen:

- Det er tydeligt, at I har haft fire måneder til at aftale. I kunne lige så godt sætte en papegøje ind, sagde den 42-årige.

0/0
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej