Annonce
112

Voldstiltalt måtte føres ud af retssalen af betjente: I kunne lige så godt sætte en papegøje ind

En tiltalt måtte føres ud af retssagen, da han ikke efterkom dommerens ønske. Modelfoto
Under en vidneforklaring i sagen om knivstikkeri og hammervold i Vorgod-Barde var der et optrin. En tiltalt for grov vold ikke ville holde mund, da dommeren bad ham om det.

Herning: Fem personer er tiltalt for grov vold, da fire af dem angiveligt overfaldt tre mænd i Vorgod-Barde, mens den femte skulle have transporteret de andre til og fra gerningsstedet.

Det endte dog med, at der kun sad fire på anklagebænkene ved retten i Herning i dag, da den ene, en 42-årig mand, måtte føres ud af retssalen af betjente.

Den 42-årige tiltalte var oprevet, da han mente, at anklageren lagde ord i munden på det vidne, som afgav forklaring. Den tiltalte og flere af forsvarsadvokaterne protesterede, da de mente, at anklageren forbandt den 42-årige med et aluminiumsbat, uden at vidnet selv var kommet ind på det.

Annonce

Ville ikke høre efter

Den 42-årige blev dog ved med at protestere, hvorefter dommeren fortalte ham, at han ikke havde ret til at udtale sig på daværende tidspunkt.

- Nej, men det har jeg lyst til, svarede den 42-årige.

Selv om dommeren truede med at sende ham ud, fortsatte den 42-årige sine protester.

Det fik dommeren til at bede et par retsbetjente om at gelejde den tiltalte ud fra retslokalet til et lytterum, hvorfra han kunne overhøre resten af vidneforklaringen.

På vejen ud fik den 42-årige dog fortsat luftet sine frustrationer og sagde, da han kom forbi vidnet, med hentydning til forklaringen:

- Det er tydeligt, at I har haft fire måneder til at aftale. I kunne lige så godt sætte en papegøje ind, sagde den 42-årige.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce