Annonce
112

Voldstiltalt måtte føres ud af retssalen af betjente: I kunne lige så godt sætte en papegøje ind

En tiltalt måtte føres ud af retssagen, da han ikke efterkom dommerens ønske. Modelfoto
Under en vidneforklaring i sagen om knivstikkeri og hammervold i Vorgod-Barde var der et optrin. En tiltalt for grov vold ikke ville holde mund, da dommeren bad ham om det.

Herning: Fem personer er tiltalt for grov vold, da fire af dem angiveligt overfaldt tre mænd i Vorgod-Barde, mens den femte skulle have transporteret de andre til og fra gerningsstedet.

Det endte dog med, at der kun sad fire på anklagebænkene ved retten i Herning i dag, da den ene, en 42-årig mand, måtte føres ud af retssalen af betjente.

Den 42-årige tiltalte var oprevet, da han mente, at anklageren lagde ord i munden på det vidne, som afgav forklaring. Den tiltalte og flere af forsvarsadvokaterne protesterede, da de mente, at anklageren forbandt den 42-årige med et aluminiumsbat, uden at vidnet selv var kommet ind på det.

Annonce

Ville ikke høre efter

Den 42-årige blev dog ved med at protestere, hvorefter dommeren fortalte ham, at han ikke havde ret til at udtale sig på daværende tidspunkt.

- Nej, men det har jeg lyst til, svarede den 42-årige.

Selv om dommeren truede med at sende ham ud, fortsatte den 42-årige sine protester.

Det fik dommeren til at bede et par retsbetjente om at gelejde den tiltalte ud fra retslokalet til et lytterum, hvorfra han kunne overhøre resten af vidneforklaringen.

På vejen ud fik den 42-årige dog fortsat luftet sine frustrationer og sagde, da han kom forbi vidnet, med hentydning til forklaringen:

- Det er tydeligt, at I har haft fire måneder til at aftale. I kunne lige så godt sætte en papegøje ind, sagde den 42-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce