Annonce
Sport

Voldsomt indgreb i seniorhåndbolden - divisionsrækker får kun en halv turnering

Det gik, som Rækker Mølle Håndbolds træner Rasmus Hansen frygtede - turneringen i 2. division herrer bliver halveret. Det betyder, at Rækker Mølle nu kan se frem til at spille syv kampe resten af sæsonen i stedet for 18 kampe. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Seniorhåndbold er hårdt ramt af corona-restriktioner, og listen med udsatte seniorkampe vokser weekend for weekend. Nu er der dog en kampplan klar for alle rækker.
Annonce

Ringkøbing: Hvad sker der mon med vores kampe?

Det spørgsmål har mange seniorspillere sikkert stillet sig selv, for det har der indtil nu været usikkerhed om i alle andre rækker end liga og 1. division.

Nu er det dog slut med at gruble, for i denne uge er der truffet en fælles beslutning for 2. og 3. division, ligesom lokalforbundene har truffet beslutning på vegne af deres øvrige seniorrækker.

Beslutningerne er baseret på regeringens seneste udmelding, som lige nu giver mulighed for at starte op 14. december. Hvis regeringen forlænger eller ændrer restriktionerne, vil det selvfølgelig være nødvendigt at kigge på kampsituationen igen.

Turneringen halveres i divisionerne

Spiller man seniorhåndbold i 2. og 3. division, kan man se frem til en del færre kampe, for her bliver det sådan, at holdene kun møder hinanden i én indbyrdes kamp over hele sæsonen.

Har man nået at spille mod hinanden i efteråret, bliver returopgøret i foråret altså fjernet fra kampprogrammet. Er kampen fra efteråret derimod blevet udsat, vil den udsatte kamp blive fjernet fra kamprogrammet, og så mødes holdene i foråret i stedet.

Det giver luft i programmet, da man ikke skal spille de udsatte kampe fra efteråret og gør kampprogrammet mere fleksibelt i forhold til corona-afbud.

De udsatte og aflyste kampe bliver hurtigst muligt trukket ud af kamprogrammet, og herefter er kampplanen klar. Hvis man har mod på at spille kampe inden jul, kan man tidligst spille kampe fra den 16. december. Det kræver dog, at begge hold accepterer. Efter 29. december vil kampprogrammet være gældende.

Ingen ombrydning i serierækkerne

I de øvrige lokale seniorrækker er det besluttet, at der ikke bliver ombrydning. Det betyder, at der ikke kommer nye kampe ind efter jul, og at foråret i stedet skal bruges på at afvikle de kampe, der allerede er planlagt.

Jydsk Håndbold Forbund Kreds 1-8 anbefaler, at man for at undgå en hård fysisk opstart venter med at genoptage kampprogrammet som besluttet i 2. og 3. division. Alle kampe skal være afviklet senest den 28. marts. Puljernes top- og bundhold vil herefter rykke op eller ned som normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce