Annonce
Udland

Voldsomt brexitopgør fortsætter i britisk regeringsparti

Peter Nicholls/Reuters

Eksfinansminister Philip Hammond siger, at Johnson måske får skabt "et lille indadvendt England".

Det voldsomme brexitopgør fortsætter i Storbritanniens konservative regeringsparti.

Premierminister Boris Johnson siger, at Bruxelles og modstandere af brexit i det britiske parlament er gået sammen i "en frygtelig kollaboration", som vil tvinge Storbritannien frem mod en udtræden af EU uden nogen aftale.

Udtalelserne kommer, efter den tidligere konservative finansminister Philip Hammond har kaldt Johnsons kurs i forhold til forhandlinger med EU for "ødelæggende".

Hammond trådte tilbage fra sin post, da Johnson var blevet valgt som ny partilder og premierminister.

- De udviser overhovedet ingen kompromisvilje i Bruxelles i forhold til en udtrædelsesaftale. Det frygtelige er, at desto mere dette fortsætter, desto mere sandsynligt er det selvfølgelig, at vi vil blive tvunget til at forlade EU uden en aftale.

Johnson fremsatte udtalelsen på Facebook i en seance, hvor han besvarede direkte spørgsmål fra offentligheden.

Hammond har sagt, at en udtræden af EU uden en aftale er et forræderi over for den beslutning, som blev truffet ved EU-folkeafstemningen i 2016.

- Der er ikke noget folkeligt eller parlamentarisk mandat for et "no-deal brexit. De fleste vælgere ønsker en udtræden af EU i god ro og orden, siger Hammond i et indlæg i avisen The Times.

- No-deal er et forræderi af resultatet fra folkeafstemningen. Det må ikke ske, skriver den tidligere finansminister, som advarer om, at Johnsons kurs kan forvandle Storbritannien til et "formindsket og indadvendt lille England".

Hammond siger videre, at der er sket et stort kurskifte i den britiske regerings i forhold til grænseproblemerne i Nordirland, hvor der nu stilles krav, som EU aldrig ville kunne gå ind på.

- Nu er tiden inde til, at vor regering viser vilje til virkelige forhandlinger med EU, siger Hammond videre i sin kritik af Johnsons linje.

Parlamentsformanden John Bercow siger i en separat erklæring, at han vil kæmpe med alt, hvad han har for at forhindre, at Johnson suspenderer parlamentet for at gennemtvinge et no-deal brexit imod parlamentsmedlemmernes ønske.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce