Sport

Voldsom flyvetur til Magnus Madsen

Magnus Madsen slap meget billigt, da den her bil blev totaltskadet ved et løb i København. Arkivfoto

Racing: Det gik slet ikke for Magnus Madsen og MRacing, da han kørte Legends Cup i København forrige weekend.

Efter en ganske fin tidtagning gik det helt galt i første heat.

- Jeg kører mig op gennem feltet efter en duel om fjerdepladsen, og jeg har så en uheldig berøring med en oldboyskører i første sving. Vi ved ikke med sikkerhed, om det er dette ellers ret harmløse puf, der forårsager det, men da jeg kommer hen for enden af langsiden og skal til at bremse og geare ned, så ryger højre forhjulsophæng af ved 120 km/timen. Da jeg ikke længere kan styre, rammer jeg betonmuren frontalt med med 80-100 km/timen. Bilen kastes tre-fire meter op i luften, og i en halvanden-gangs-skrue flyver den over og rammer modsatte parallelle betonvæg, før den ligger stille på taget efter endnu et par snurreture, fortæller Magnus Madsen.

Magnus Madsen slap stort set uskadt, men bilen blev totalskadet.

- Nu er vi ved at bygge en ny bil op til næste løb om et par uger, men det har kun kunnet lade sig gøre takket være utrolig stor hjælp fra en række velvillige sponsorer og andre, der er trådt til. Tusind tak til dem alle. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at komme stærkt tilbage. Faktisk ser det ud til, at jeg stadig fører med 44 point i følge vores hovedregning. Men nu har jeg altså heller ikke råd til at smide flere heat væk, hvis jeg skal have en chance for at vinde mesterskabet, siger Magnus Madsen.

Fodbold: Vorgod/Barde MOF fik en skidt start på sæsonen i serie 4 pulje 60.

Torsdag aften åbnede Vorgod/Barde med en hjemmekamp mod Herning Fremad. Den kamp afgjorde Herning Fremad allerede i første halvleg med tre scoringer. 3-0 til Herning Fremad blev også slutresultatet.

Fodbold: - Vi var heldige, men det var fortjent nok.

Sådan sagde Faster/Hannings sportschef Martin Andersen efter Faster/Hannings sæsonpremiere i serie 3 pulje 32 ude mod Give lørdag eftermiddag. Kampen endte 3-3.

- Allerede efter otte minutter var vi bagud 2-0 på et mål efter hjørnespark og senere mål på langskud. Men så kom vi i gang, og vi fik udlignet inden pausen, fortalte Martin Andersen.

Efter en god halv time blev det 2-1 ved Rasmus Storgaard Hansen på hovedstød efter frispark fra Simon Hansen. Kort før pausen var det Morten Ahle, der sendte et langskud over Gives målmand, der efter et dårligt udspark stod langt ude af sit mål.

Efter en times tid kom Give på 3-2 på en foræring, da Faster/Hannings målmand Christian Alstrup tabte bolden.

- Tre forskellige af vore spillere havde store chancer, inden vi udlignede kort før tid. Et typisk mål af Thomas Madsen, der løb fra forsvaret og lobbede bolden over målmanden efter en bold i dybden fra Morten Ahle. Godt vi fik det mål, for vi fortjente point, sagde Martin Andersen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce