Annonce
Sport

Voldsom flyvetur til Magnus Madsen

Magnus Madsen slap meget billigt, da den her bil blev totaltskadet ved et løb i København. Arkivfoto

Racing: Det gik slet ikke for Magnus Madsen og MRacing, da han kørte Legends Cup i København forrige weekend.

Efter en ganske fin tidtagning gik det helt galt i første heat.

- Jeg kører mig op gennem feltet efter en duel om fjerdepladsen, og jeg har så en uheldig berøring med en oldboyskører i første sving. Vi ved ikke med sikkerhed, om det er dette ellers ret harmløse puf, der forårsager det, men da jeg kommer hen for enden af langsiden og skal til at bremse og geare ned, så ryger højre forhjulsophæng af ved 120 km/timen. Da jeg ikke længere kan styre, rammer jeg betonmuren frontalt med med 80-100 km/timen. Bilen kastes tre-fire meter op i luften, og i en halvanden-gangs-skrue flyver den over og rammer modsatte parallelle betonvæg, før den ligger stille på taget efter endnu et par snurreture, fortæller Magnus Madsen.

Magnus Madsen slap stort set uskadt, men bilen blev totalskadet.

- Nu er vi ved at bygge en ny bil op til næste løb om et par uger, men det har kun kunnet lade sig gøre takket være utrolig stor hjælp fra en række velvillige sponsorer og andre, der er trådt til. Tusind tak til dem alle. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at komme stærkt tilbage. Faktisk ser det ud til, at jeg stadig fører med 44 point i følge vores hovedregning. Men nu har jeg altså heller ikke råd til at smide flere heat væk, hvis jeg skal have en chance for at vinde mesterskabet, siger Magnus Madsen.

Fodbold: Vorgod/Barde MOF fik en skidt start på sæsonen i serie 4 pulje 60.

Torsdag aften åbnede Vorgod/Barde med en hjemmekamp mod Herning Fremad. Den kamp afgjorde Herning Fremad allerede i første halvleg med tre scoringer. 3-0 til Herning Fremad blev også slutresultatet.

Fodbold: - Vi var heldige, men det var fortjent nok.

Sådan sagde Faster/Hannings sportschef Martin Andersen efter Faster/Hannings sæsonpremiere i serie 3 pulje 32 ude mod Give lørdag eftermiddag. Kampen endte 3-3.

- Allerede efter otte minutter var vi bagud 2-0 på et mål efter hjørnespark og senere mål på langskud. Men så kom vi i gang, og vi fik udlignet inden pausen, fortalte Martin Andersen.

Efter en god halv time blev det 2-1 ved Rasmus Storgaard Hansen på hovedstød efter frispark fra Simon Hansen. Kort før pausen var det Morten Ahle, der sendte et langskud over Gives målmand, der efter et dårligt udspark stod langt ude af sit mål.

Efter en times tid kom Give på 3-2 på en foræring, da Faster/Hannings målmand Christian Alstrup tabte bolden.

- Tre forskellige af vore spillere havde store chancer, inden vi udlignede kort før tid. Et typisk mål af Thomas Madsen, der løb fra forsvaret og lobbede bolden over målmanden efter en bold i dybden fra Morten Ahle. Godt vi fik det mål, for vi fortjente point, sagde Martin Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Annonce