Annonce
Ringkøbing

Voldsdømt varetægtsfængslet: Sang og spillede guitar foran vidnes hus

En 55-årig mand fra Lem er nu varetægtsfængslet i fire uger for mistanke om trusler mod en 81-årig genbo, som den sigtede har en voldsdom mod. Arkivfoto

En 55-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved retten i Herning torsdag eftermiddag. Han fik en voldsdom onsdag, og om aftenen stod han foran den forurettedes hus og sang og spillede guitar.

Lem: En 55-årig mand i Lem er nu varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved retten i Herning. Manden er sigtet for at true et vidne i forbindelse med sin egen retssag om en voldsepisode, der skete i december måned. Han kærede afgørelsen og mener, at han er uskyldig i sigtelsen.

Den 55-årige mand fra Lem slog sin 81-årige genbo i ansigtet gentagne gange og spyttede og sparkede til hans dør den 21. december sidste år. Derfor idømte byretten ham 40 dages ubetinget fængsel, hvilket den 55-årige ankede. Landsretten i Viborg ændrede i går dommen til at være 40 dages betinget fængsel. Det betød, at den 55-årige umiddelbart gik fri.

Det udnyttede han til fulde, da han onsdag aften, altså samme dag som landsrettens dom kom, stod foran den 81-åriges hus.

I retten torsdag indrømmede den 55-årige at have stået på vejen og sunget og spillet guitar. Han blev herefter spurgt til, hvad han sang, hvorefter den 55-årige begyndte at synge "Sikke en fest vi har haft nu i dag" midt i retslokalet.

- Selvfølgelig var jeg sur, men jeg var ikke så sur, at jeg ville true ham. Jeg stod og sang på offentlig vej. Jeg troede, jeg havde lov til at synge uden at blive anholdt, sagde den 55-årige, der havde overnattet på Politigården i Holstebro.

Sigtet for at true vidne

Men den 81-årige mente ikke, det var sådan, det var gået til. I hans forklaring til Politiet lød det, at der var larm udenfor, og at den sigtede råbte og skreg og sparkede til hoveddøren så hårdt, så det rystede i hele huset. Han anmeldte derfor hændelsen klokken 22.18 onsdag aften, hvorefter Politiet ankom klokken 22:40.

Politiet fandt den 55-årige i sit eget hus, hvor han virkede til at være mildt beruset.

- Jeg var ikke fuld, men jeg var meget sulten. Jeg fik ingen aftensmad, inden jeg blev anholdt, sagde den 55-årige i retten.

Politiet afhørte den sigtede og den 81-årige, som var chokeret efter hændelsen. De undersøgte samtidig hoveddøren til den forurettedes bolig, hvor de fandt en bule, men ingen aftryk fra en sål. De afhørte også en kvinde, som var vidne til hændelsen, da hun kom hjem fra arbejde. Hun fortalte, at hun havde hørt og set den sigtede synge ude på gaden, men hun kendte ikke til spark mod døren eller verbale trusler. Hun hørte i stedet den sigtede råbe mod den 81-åriges hus.

- Du er et dumt svin, og du har ødelagt mit liv, skulle den 55-årige have råbt, hvilket han selv kunne bekræfte i retten.

Den 81-årige genbo og hans kone havde i forvejen besluttet, at de ville flytte fra området i Lem, da de var bange for genboen.

Annonce

Fuld af løgn

Anklager Nina Kylkjær begærede den 55-årige varetægtsfængslet i fire uger og fremhævede, at det var en skærpende omstændighed, at den sigtede havde været på fri fod i mindre end 12 timer, inden han blev anmeldt til politiet igen. Dommeren fulgte begæringen, og den sigtede blev varetægtsfængslet for begrundet mistanke om vidnetrusler.

Forsvareren mente ikke, at der var tilstrækkeligt bevis for, at den 55-årige havde sparket på døren eller truet den 81-årige. Han mente, at bulen i døren kunne være kommet fra voldsepisoden i december eller fra andre episoder.

- Jeg synes ikke, der er beviser nok i denne her sag. Det kvindelige vidne har set sigtede råbe, at forurettede har ødelagt hans liv. Det er ikke en trussel, og hun hører heller ikke, at der bliver sparket på døren. Den forurettede hører, der bliver råbt, men han hører ikke hvad. Jeg mener ikke, man kan tillægge den forurettedes forklaring særlig meget værdi, lød det fra forsvareren, Finn Bur Andersen.

Det var den sigtede enig i.

- Han er så fuld af løgn, så det damper ud af ham, sagde den 55-årige, der nu er varetægtsfængslet indtil den 1. juni.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten her

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Karakterer og videoanalyse: To spillere fik et 10-tal - men overmagten endte med at blive for stor

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

700 læsere har talt: Her er en skole bedst placeret i Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Hans trailer hoppede af krogen

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Ringkøbing-Skjern

Stigende madpriser på vej: Priser på kunstgødning og sprøjtemidler stryger gennem loftet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ringkøbing

Se video: Motocross-akrobaterne Alex og Pat flyver over Nygade

Ringkøbing

Venstre-kandidater siger nej til Vestas: Der skal ikke være tung trafik på V. Strandsbjerg

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Navne

Manden bag genopretningen af Skjern Å er død: Fik hjertestop, mens han sov

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Ringkøbing

Flere års uenighed er blevet til enighed: I år kommer der julelys i Nygade Nord

Annonce