Annonce
Vestjylland

Voldsanklager fører ikke til skærpet tilsyn med Tvind

Den ternede vindmølle er et varemærke for Tvinds skolecenter, der ligger i Ulfborg. Det er her, Steen Conradsen, der er anklaget for grov vold mod elever i 1980'erne og 1990'erne i England, er leder for et botilbud og et anbringelsessted. Palle Hedemann/Ritzau Scanpix
Socialtilsyn Midt vil ikke føre skærpet tilsyn med Tvind-leder efter anklager om vold mod elever i 80'erne.

Ulfborg. Det vil ikke føre til skærpet tilsyn med Tvind i Ulfborg, at lederen af et botilbud og et anbringelsessted er anklaget for i 1980'erne og 1990'erne at udføre og acceptere grov vold.

Det fortæller tilsynschef i Socialtilsyn Midt Ulla Bitsch Andersen.

- Jeg ville have svært ved at se, hvordan vi kunne føre skærpet tilsyn med stederne. Det handler om nogle meget gamle forhold, siger hun.

Hun påpeger, at politiet i Storbritannien og i Danmark har undersøgt anklagerne og ikke fundet anledning til at rejse sigtelser eller andre tiltag.

Efter nye anklager om grov vold og neddysninger af voldtægter på skolen har britisk politi dog valgt at genoptage sagen. Det skriver Kommunen.dk.

Tidligere elever på en af Tvinds tidligere småskoler i England anklager ifølge kommunen.dk forstander på skolen Steen Conradsen for i 1980'erne og 1990'erne at have udøvet og accepteret vold.

Steen Conradsen er i dag leder af et botilbud og et anbringelsessted på Tvind i Ulfborg. Hverken Socialtilsyn Midt, der har ansvaret for tilsynet med stederne, eller Holstebro Kommune oplever lignende problemer i dag.

Holstebro Kommune opretholder tæt kontakt og støtte til to unge mænd på Tvind i Ulfborg - et såkaldt efterværn. Selv om kommunen ikke har oplevet anklager lig dem, der kommer fra England, vil familiesektionen skærpe opmærksomheden på stedet.

- Det betyder selvfølgelig, at vi vil lave en opfølgning på de to drenge og kigge på, om der skulle være noget på spil for dem, siger Mads Larsen, der er sektionsleder i Holstebro Kommunes familiesektion.

Kommunen.dk har forsøgt at kontakte Steen Conradsen, men han er ikke vendt tilbage. Mediet har også forsøgt at kontakte ti lærere, som arbejdede på skolen i England. De har enten ikke svaret eller ønsker ikke at udtale sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ramt af tog: 45-årig fra Staby død

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce