Annonce
112

Vold på havnen: 27-årig varetægtsfængslet i fire dage

Retten i Herning lukkede dørene, da den 27-årige mand fra Esbjerg skulle afhøres om overfaldet på to betjente natten til søndag. Foto: Mads Dalegaard
Mandens kæreste måtte ikke høre hans forklaring til grundlovsforhøret, hvor anklageren ønskede fire ugers varetægtsfængsling.
Annonce

HVIDE SANDE/HERNING: Politiet har fortalt detaljeret om weekendens overfald på to betjente på Nordhavnskajen i Hvide Sande, men den 27-årige mands egen forklaring om, hvad der skete, bliver ikke tilgængelig for offentligheden på nuværende tidspunkt.

Den 27-årige esbjergenser er sigtet for at have overfaldet to betjente, der kom til det skib, som manden og hans kæreste overnattede på efter en julefrokost i Hvide Sande.

Ifølge politiet fik den ene betjent en knytnæve i ansigtet, mens den anden blev taget i et halsgreb, som den 27-årige først gav slip på, da han fik et slag med en politistav i panden. Slaget gav ham en blødning i hovedet, der sendte ham på sygehuset til observation i halvandet døgns tid.

Da den 27-årige mand, der søndag blev fængslet in absentia ved retten i Herning, var frisk til at fortælle sin version til en dommer mandag eftermiddag, kom anklageren med et ønske om at få lukket dørene. Årsagen er, at den 27-årige mands kæreste mødte op i retten i Herning og ville overvære grundlovsforhøret.

Annonce

Kærede kendelse

Men da kvinden er et potentielt vidne, kan hun afstemme sin egen forklaring efter hans, sagde anklageren, der derfor ønskede at holde forklaringen bag de lukkede døre.

Forsvareren protesterede med blandt andet den begrundelse, at kvinden, der er kæreste og bor med manden og deres fælles barn, slet ikke behøver at udtale sig i en retssag, netop for hun er kæreste med den 27-årige.

Dagbladet protesterede ligeledes, men dommeren valgte at følge anklagerens ønske, så både kvinden, den øvrige familie og Dagbladet måtte forlade retssalen.

Resultatet af dagens grundlovsforhør blev, at den 27-årige skal sidde varetægtsfængslet foreløbig indtil på fredag. Ifølge forsvarer Rene Knudsen mente dommeren, at det var rigeligt med tid for politiet til at afhøre de få vidner, der mangler at blive udspurgt om hændelsen natten til søndag. Anklagemyndigheden har dog kæret kendelsen til Vestre Landsret, da man ønskede fire ugers varetægtsfængsling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce