Annonce
112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

21-årig mand fra Hee har indrømmet at have slået en 15-årig knallertfører fra Hvide Sande med en teleskopstang. Arkivfoto.

HVIDE SANDE: Mandag aften klokken 18.10 modtog lokalpolitiet i Ringkøbing en anmeldelse om vold som følge af såkaldt ’vej-vrede’ i Hvide Sande.

Ifølge politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing drejer det sig om flere involverede personer: En 15-årig knallertkører fra Hvide Sande og personer i to personbiler, herunder en 21-årig mand fra Hee og en 25-årig mand fra Kjellerup.

- De var uenige om en trafikhændelse mellem den unge mand på knallerten og personerne i de to personbiler, siger Bjarne Højgaard.

Politiet mangler fortsat at afhøre alle implicerede parter, men den foreløbige forklaring på voldsepisoden er, at bilisterne ville have knallertføreren i tale.

- De to bilister får også den 15-årige i tale, men han kører igen hver gang. På et tidspunkt kommer den ene bil op på siden af knallerten, og så får den 15-årige et slag over ryggen med en teleskopstang, og det skriver vi så en voldssag på, siger Bjarne Højgaard og forklarer, at den 21-årige er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

Kan man på nuværende sige noget om, hvilke konsekvenser voldsepisoden får?

- Nej, vi skal først have alle afhørt og have samlet sagen sammen for at finde ud af, om der er forskelligheder i de forklaringer, der foreligger. Men den unge mand fra Hee har erkendt, at han har slået den 15-årige, slutter Bjarne Højgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce