x
Annonce
Udland

Voksende virusudbrud i Sydkorea udsætter militærøvelse med USA

Kim Hong-Ji/Reuters
Sydkorea udsætter fælles militærøvelse med USA som følge af coronavirus, der er steget drastisk i landet.

USA og Sydkorea udsætter en fælles planlagt militærøvelse i frygt for spredning af coronavirus.

Annonce

Det oplyser de sydkoreanske sundhedsmyndigheder natten til torsdag dansk tid.

Militærøvelsen, der var planlagt til at løbe af stablen i foråret, er udsat på ubestemt tid.

Beslutningen er truffet, da antallet af virussmittede i Sydkorea er steget drastisk de seneste dage.

Det seneste døgn er antallet af smittede ligeledes steget i landet.

Her er 334 nye smittetilfælde blevet registreret, hvilket bringer det samlede antal op på 1595 personer.

Der er tale om en stigning i antallet af nye smittetilfælde sammenlignet med det forrige døgn, hvor der blev bekræftet 169 nye smittede.

Det oplyser de sydkoreanske sundhedsmyndigheder natten til torsdag dansk tid.

Sydkorea er det land efter Kina, hvor flest personer er smittede med coronavirus.

Af de smittede er 22 personer efterfølgende blevet erklæret raske igen, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University i USA.

Det seneste døgn er der ingen nye dødsfald i Sydkorea, og dermed ligger det samlede antal døde fortsat på 12 personer.

Blandt de smittede er en amerikansk soldat, der er udstationeret i Sydkorea, oplyste myndighederne onsdag.

USA har omkring 28.500 tropper i Sydkorea for at beskytte landet mod Nordkorea. Militærbasen, der ligger syd for Seoul, er den største amerikanske militærbase i udlandet.

I Sydkorea er omkring 90 procent af smittetilfældene registreret i byen Daegu. Det skriver AFP.

Gaderne i byen, der har omkring 2,5 millioner indbyggere, har de seneste dage ligget nærmest øde hen.

Mange af smittetilfældene i Daegu kan knyttes til menigheden Shincheonji. Her har en 61-årig kvinde været til flere gudstjenester, hvorefter hun er blevet testet positiv for virusset.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce