Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vognmand kommer haveejere til undsætning: Betal 50 kroner og få dit haveaffald kørt væk

Johnny Krupa har store roser til vogmand Aksel Opstrup, fordi han tilbyder at køre haveaffald væk. Foto: Mikael Sand
Kommunen har valgt at lukke genbrugspladserne for private, og haveejere kan ikke komme af med haveaffaldet. Nu tilbyder Aksel Opstrup havefolkene en hjælpende hånd. - Han burde have en kæmpe buket blomster for initiativet, siger haveejer.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Vognmand Aksel Opstrup kommer nu de haveejere, der står med haveaffald, til undsætning. Problemet for haveejerne er nemlig, at genbrugspladserne er lukket for private borgere.

Derimod kan erhvervsdrivende komme ind på genbrugspladserne, og Aksel Opstrup har valgt at stikke en hjælpende hånd ud til de haveejere, der ikke vil have haveaffaldet liggende, indtil genbrugspladserne åbner igen på et tidspunkt.

I øjeblikket har han alle sine omkring 30 containere lejet ud, og derfor har han valgt et alternativ tilbud.

- Vi er nødt til at gøre noget. Ellers smider folk det måske mange andre steder, og det dur jo ikke. Jeg har en plads derhjemme til den slags affald, og alle er velkomne til at køre forbi med en trailer og læsse det af, så skal vi nok få det sorteret, læsset og kørt til Tarm, der er det eneste sted, jeg kan aflevere haveaffald, fortæller Aksel Opstrup.

De, der vælger at gøre brug af Aksel Opstrups tilbud, skal betale 50 kroner for hvert læs, der bliver afleveret på Holstebrovej 39b hvor Ringkøbing Entreprenørforretning holder til.

Betalingen - altså de 50 kroner - vil ifølge Aksel Opstrup ikke gøre ham rig på nogen måde.

- Jeg skal af med 100 kroner per ton, jeg afleverer i Tarm, og jeg har faktisk spurgt en af medarbejderne på genbrugspladsen, om de vil give en skilling, men det kunne der ikke blive tale om, kommer det med et smil fra Aksel Opstrup. Han kunne torsdag formiddag fortælle, at den første borger med trailer var kørt ind på pladsen klokken 7.00.

Det koster 50 kroner at tømme sin trailer med haveaffald, men Johnny Krupa ville nu give 100 kroner, da han synes, at det er så godt et initiativ. Foto: Mikael Sand
Annonce

Tåbeligt at holde lukket for private

Sidst på formiddagen havde flere haveejere været forbi hos Aksel Opstrup for at komme af med haveaffald. En af dem er Johnny Krupa fra Rindum, og han var fuld af lovord for Aksel Opstrups initiativ.

- Det koster godt nok kun 50 kroner at komme af med affaldet, men jeg vil nu godt betale 100 kroner for det store læs, jeg er kommet af med, lyder det fra Johnny Krupa, der afslører, at det er hustruen, der har sendt ham af sted.

- Ja, hun gør alt for, at jeg ikke skal gå i stå, når jeg nu ikke skal køre til Esbjerg for at passe mit job, siger han med et smil.

Når det handler om kommunens håndtering af de lukkede genbrugspladser bliver smilet afløst af et mere stramt ansigt.

- Selvfølgelig skal vi passe på hinanden og holde afstand, men jeg synes helt ærligt, at det er tåbeligt, at genbrugspladsen her i Ringkøbing ikke kan lukkes op for private. Det er vel ikke sværere end at sætte en kæde op, så vi ikke kan komme af med almindeligt affald, men kun kan køre ind på den plads, hvor haveaffaldet skal afleveres. Der er jo medarbejdere på genbrugspladsen alligevel, når erhvervslivet nu kan komme ind, lyder det fra Johnny Krupa, der også mener, at det jo ikke nødvendigt for kommunens ansatte at komme i kontakt med haveejerne.

- De kan jo bare blive siddende i den gummiged, de bruger til at flytte rundt på haveaffaldet. Nå, men nu har jeg da løst en af de opgaver, jeg er blevet sat til i dag, lyder det, mens han får presenningen på plads på traileren for at rulle hjem til privatadressen.

Det er ikke til at tage fejl af, hvor der nord for Ringkøbing er mulighed for at komme af med haveaffald. Foto: Mikael Sand
I løbet af 15 minutter dukkede flere op på Holstebrovej 39 med en trailer, der var fyldt med haveaffald. Foto: Mikael Sand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kræmmer-Winnie er tilfreds med politi-undskyldning: Men hun forstår stadig ikke, at markedet skulle lukkes

Annonce