x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vognmand advarer mod pludseligt ønske om en motortrafikvej

Poul Jørgensen, der indtil for nylig var formand for vognmænden i Midt- og Vestjylland, advarer mod at åbne en debat om en motortrafikvej mellem Ringkøbing og Herning. Arkivfoto: Finn Bjerremand Andersen
Vognmand Poul Jørgensen undrer sig over, at Vestjyllands Andel nu kaster grus i maskineriet ved at ønske sig en motortrafikvej i stedet for den 2+1-vej, som både politikere og erhvervsliv har arbejdet målrettet for i årevis. Desuden duer en motortrafikvej slet ikke, siger vognmanden.

Ringkøbing-Skjern: Poul Jørgensen, der er selvstændig vognmand og netop afgået formand for sine midt- og vestjyske kolleger, var ved at få kaffen galt i halsen, da han i mandagsavisen kunne læse, at grovvareselskabet Vestjyllands Andel foretrækker en helt ny motortrafikvej i stedet for en opgradering af landevejen mellem Ringkøbing og Herning til en 2+1-vej.

Ifølge selskabet vil det være en mere fremtidssikret løsning.

- Jeg forstår slet ikke behovet for at smide grus i maskineriet. Nu har vi gennem mange år ønsket os en 2+1-vej, og der er sat penge af til en forundersøgelse. Så går det ikke, at man går ud med en helt anden melding. Vi ved alle sammen, at vi er nødt til at tale med én stemme overfor politikerne i København. Hvis der opstår tvivl om vores ønske, så risikerer vi slet ikke at få noget, siger Poul Jørgensen.

Vognmanden undrer sig ikke bare over timingen for Vestjyllands Andels nye vejønske, men også over, at grovvareselskabet mener, at en motortrafikvej skulle være en bedre løsning.

- Motortrafikveje er for mig at se ikke nær så trafiksikre som en 2+1-vej, som jeg har kørt meget på i Sverige. Når bilisterne ved, at der kommer en strækning med to spor, så undgår man hasarderede overhalinger. Jeg har snakket med en to-tre vognmænd, som har samme opfattelse. En 2+1-vej er den bedste løsning for os, hvis vi ikke skal have en motorvej, siger Poul Jørgensen.

Poul Jørgensen er dog enig med Vestjyllands Andel i én ting: Han ville også gerne have, at der blev lavet en helt ny linjeføring, så der ikke blev pillet ved den eksisterende landevej mellem Ringkøbing og Herning. Han er dog på det rene med, at det nok bliver ved ønsketænkningen at få anlagt en ekstra vejstrækning i området, og derfor opfordrer han erhvervslivet til at holde fast kravet om 2+1-vejen, som man har været enig om så længe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce