Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vognmand advarer mod pludseligt ønske om en motortrafikvej

Poul Jørgensen, der indtil for nylig var formand for vognmænden i Midt- og Vestjylland, advarer mod at åbne en debat om en motortrafikvej mellem Ringkøbing og Herning. Arkivfoto: Finn Bjerremand Andersen
Vognmand Poul Jørgensen undrer sig over, at Vestjyllands Andel nu kaster grus i maskineriet ved at ønske sig en motortrafikvej i stedet for den 2+1-vej, som både politikere og erhvervsliv har arbejdet målrettet for i årevis. Desuden duer en motortrafikvej slet ikke, siger vognmanden.

Ringkøbing-Skjern: Poul Jørgensen, der er selvstændig vognmand og netop afgået formand for sine midt- og vestjyske kolleger, var ved at få kaffen galt i halsen, da han i mandagsavisen kunne læse, at grovvareselskabet Vestjyllands Andel foretrækker en helt ny motortrafikvej i stedet for en opgradering af landevejen mellem Ringkøbing og Herning til en 2+1-vej.

Ifølge selskabet vil det være en mere fremtidssikret løsning.

- Jeg forstår slet ikke behovet for at smide grus i maskineriet. Nu har vi gennem mange år ønsket os en 2+1-vej, og der er sat penge af til en forundersøgelse. Så går det ikke, at man går ud med en helt anden melding. Vi ved alle sammen, at vi er nødt til at tale med én stemme overfor politikerne i København. Hvis der opstår tvivl om vores ønske, så risikerer vi slet ikke at få noget, siger Poul Jørgensen.

Vognmanden undrer sig ikke bare over timingen for Vestjyllands Andels nye vejønske, men også over, at grovvareselskabet mener, at en motortrafikvej skulle være en bedre løsning.

- Motortrafikveje er for mig at se ikke nær så trafiksikre som en 2+1-vej, som jeg har kørt meget på i Sverige. Når bilisterne ved, at der kommer en strækning med to spor, så undgår man hasarderede overhalinger. Jeg har snakket med en to-tre vognmænd, som har samme opfattelse. En 2+1-vej er den bedste løsning for os, hvis vi ikke skal have en motorvej, siger Poul Jørgensen.

Poul Jørgensen er dog enig med Vestjyllands Andel i én ting: Han ville også gerne have, at der blev lavet en helt ny linjeføring, så der ikke blev pillet ved den eksisterende landevej mellem Ringkøbing og Herning. Han er dog på det rene med, at det nok bliver ved ønsketænkningen at få anlagt en ekstra vejstrækning i området, og derfor opfordrer han erhvervslivet til at holde fast kravet om 2+1-vejen, som man har været enig om så længe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];