Annonce
Ringkøbing-Skjern

VM i skills skudt i gang: To vestjyder er i Rusland og kæmper med om en VM-titel

Verdensmesterskaberne for erhvervsuddannelserne anno 2019 er i fuld gang i den russiske by Kazan. Foto: WorldSkills
Fredag gik VM i skills i gang i Rusland. Blandt deltagerne er bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Hvide Sande Bageri og murerelev Nikolaj Skyldsgaard Hansen fra HNN Byggefirma i Videbæk.

RINGKØBING-SKJERN: Fredag trådte 1300 unge håndværkere fra 60 nationer i aktion ved verdensmesterskaberne for erhvervsuddannelserne - det såkaldte WorldSkills.

Verdensmesterskaberne afvikles i den russiske by Kazan, hvor deltagerne skal dyste i 56 forskellige håndværk.

Blandt de mange deltagere er to vestjyder i form af bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen, som til daglig er i lære hos Hvide Sande Bageri, og murerelev Nikolaj Skydsgaard Hansen, som er i lære hos HNN Byggefirma i Videbæk.

Begge skal de gennem flere forskellige opgaver over fire dage, hvor der skal dystes om podiepladserne, som medfører en medalje i guld, sølv eller bronze.

Udover de tre medaljer kan deltagerne også få fingrene i en såkaldt hædersmedalje – en ’Medaillon for Excellence’ - som gives til deltagere, der får mindst 700 ud af 800 mulige point.

World Skills 2019 afvikles i perioden 22.- 27. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Tre gymnasier søger alle en ny rektor: - Vi er selvfølgelig i en konkurrencesituation

Læserbrev

Man ser hensigten og græmmes: Vil regeringen langsomt kvæle private institutioner?

Læserbrev: Devisen for børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Teil er åbenbart og ikke overraskende: Styrk det offentlige – svæk det private initiativ. Man kan ikke udlede andet af en ny aftale om minimumsnormeringer i daginstitutioner, som markant forskelsbehandler kommunale og private daginstitutioner: De kommunale institutioner får 500 millioner kroner ekstra øremærket til flere ansatte. De private institutioner får 0 kroner! Lovgivningen i Danmark sikrer ellers, at aktive forældre kan drive institutioner i deres lokalområde eller drive institutioner med en særlig profil. Altså et brud på kommunernes monopol og en mulighed for at vælge. Men med den nye forskelsbehandling bliver der gnavet godt og grundigt i grundlaget for frit-valgs-ordningen. Det er regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, som netop har aftalt, at normeringerne i daginstitutioner skal forbedres med de 500 millioner kroner, som er sat af til formålet på Finansloven for 2020. Kommunerne skal sikre, at penge vitterligt går til opnormeringer – men ikke én krone af dem til private daginstitutioner. Pengene må heller ikke indgå i det beregningsgrundlag, som de private daginstitutioner får tilskud efter. Det er ikke til at tage fejl af hensigten: Det skal være svært – måske umuligt at drive institutioner på private initiativer. Man får uvægerligt fornemmelsen, at folket er godt nok, så længe det ikke udviser initiativ. Private initiativer kan jo udfordre tanken om, at stat og kommune ved bedst. Altså bedre end forældre, der vælger det tilbud, der passer til familiens ønsker og behov. Private initiativer udfordrer den tanke, at børn er statens ejendom – eller i det mindste statens ansvar. ”Der skal være flere pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere, så børnene får den opmærksomhed, de har fortjent,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i ministeriets præsentation af aftalen om bedre normeringer. Og Radikale Venstres børneordfører Anne Sophie Callesen holder sig heller ikke tilbage: “Alle børn skal have en god start på livet. Nu retter vi endelig op på års besparelser på vores børn, når vi begynder et massivt løft af daginstitutionerne, som skal kunne mærkes alle steder.” siger Anne Sophie Callesen, børneordfører for Radikale Venstre. Der er vel at mærke kun tale om, at børn i kommunale institutioner har fortjent bedre normering. Ikke alle børn. Man ser hensigten – og græmmes.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ørskov: Jeg ville gerne have vidst, at min mor havde fået tilbudt jobbet

Annonce