Annonce
Ringkøbing-Skjern

VM i skills skudt i gang: To vestjyder er i Rusland og kæmper med om en VM-titel

Verdensmesterskaberne for erhvervsuddannelserne anno 2019 er i fuld gang i den russiske by Kazan. Foto: WorldSkills
Fredag gik VM i skills i gang i Rusland. Blandt deltagerne er bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Hvide Sande Bageri og murerelev Nikolaj Skyldsgaard Hansen fra HNN Byggefirma i Videbæk.

RINGKØBING-SKJERN: Fredag trådte 1300 unge håndværkere fra 60 nationer i aktion ved verdensmesterskaberne for erhvervsuddannelserne - det såkaldte WorldSkills.

Verdensmesterskaberne afvikles i den russiske by Kazan, hvor deltagerne skal dyste i 56 forskellige håndværk.

Blandt de mange deltagere er to vestjyder i form af bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen, som til daglig er i lære hos Hvide Sande Bageri, og murerelev Nikolaj Skydsgaard Hansen, som er i lære hos HNN Byggefirma i Videbæk.

Begge skal de gennem flere forskellige opgaver over fire dage, hvor der skal dystes om podiepladserne, som medfører en medalje i guld, sølv eller bronze.

Udover de tre medaljer kan deltagerne også få fingrene i en såkaldt hædersmedalje – en ’Medaillon for Excellence’ - som gives til deltagere, der får mindst 700 ud af 800 mulige point.

World Skills 2019 afvikles i perioden 22.- 27. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce