Sport

VM-holdets kanin: Jeg er kun med som gardering

Den lange nordjyde Simon Hald er ubesejret på landsholdet og i Flensburg/Handewitt. Nu får han chancen ved VM i Danmark. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Simon Hald er ubesejret i 19 kampe i Flensburg/Handewitt og alle sine landskampe.

Herning: Årets overraskelse i den tyske Bundesliga er den danske stregspiller Simon Hald.

Han har været en klippe i Flensburg/Handewitts forsvar ved siden af Tobias Karlsson, og han har været langt mere træfsikker på sine chancer, end han var i sin danske klub Aalborg.

Det har fået landstræner Nikolaj Jacobsen til at tage ham med til VM i Danmark.

- Simon Hald indgår i truppen på lige fod med de andre spillere, men han får ikke samme rolle, som han har i Flensburg/Handewitt, erkender Nikolaj Jacobsen.

Den danske landstræner måtte se Simon Hald spille sin bedste kamp til dato, da Flensburg/Handewitt slog landstrænerens klubhold Rhein Necker Löwen i topkampen mellem de to seneste tyske mesterhold.

- Jeg er kommet til en klub, hvor alt er større og mere professionelt, siger Simon Hald.

- Jeg er jo nordjyde, så jeg tager tingene stille og roligt. Jeg spiller ved siden af Tobias Karlsson, der er en af verdens bedste forsvarsspillere - hvis ikke den bedste - og jeg lærer en masse hele tiden. Det er fantastisk at have sådan en spiller at læne sig opad, når man er ny mand i klubben.

- Hvis jeg har en mening, er han åben for at høre den. Han skaber ro på hele holdet, og denne ro tager vi med op i den anden ende. Det gør, at man bliver mere sikker i afslutningerne, siger Simon Hald.

Jeg ser kun mig selv som gardering, fordi René Toft har været skadet, og så han blive sparet lidt undervejs, ikke fordi jeg skal overtage hans plads.

Simon Hald

Over al forventning

Den store nordjyde fylder godt i forsvaret, og han er dumpet lige ned i et mesterhold, der har vundet alle 19 kampe. Det havde ingen forventet af mesterholdet, der blev splittet efter sidste sæsons mesterskab. Selv træneren Maik Makulla tippede THW Kiel som tysk mester i denne sæson.

- Jeg var ikke i klubben i sidste sæson, men det var et stort tab at miste Thomas Mogensen og andre store profiler. Vi var mange nye spillere, der skulle spilles ind på holdet, og det er gået overraskende godt. Vi må erkende, at vi har haft marginalerne på vores side med mange spinkle sejre, og de to nye målmænd har gjort det godt bortset fra en enkelt kamp mod Wetzlar.

- Vi ved, hvor vigtigt det er at støtte målmændene med et godt forsvar, men vi ved også, at Tobias Karlsson stopper efter denne sæson. Derfor er det vigtigt, vi får lært at klare os uden ham. Det har vi oplevet lidt af, når han har været skadet eller udvist, siger den danske stregspiller.

Simon Hald kom til VM-lejren med 13 landskampe bag sig - alle uden nederlag, og han er også ubesejret i de 19 kampe i Flensburg/Handewitt.

- Vi har nogle svære udekampe mod bl.a. THW Kiel og Rhein Neckar Löwen, så der er lang vej endnu, hvis vi skal vinde mesterskabet igen. Vi har også Champions League, hvor vi har haft nogle dårlige kampe.

I de kommende uger koncentrerer han sig om landsholdet. Også her skinner det igennem, at han er en besindig nordjyde.

- Jeg ser kun mig selv som gardering, fordi René Toft har været skadet, og så han blive sparet lidt undervejs, ikke fordi jeg skal overtage hans plads, siger Simon Hald.

0/0
Sport

Minut for minut: Danmark scorede tre mål i vild afslutning mod Schweiz

Håndbold

Rækker Mølle Håndbold tættere på 1. division

Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Tophistorier

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Matchvinder med sin første scoring for Ringkøbing IF

Sport

Medaljeregn og gaveregn til lokale: Alle vandt metal til OL

Ringkøbing IF

Sen scoring vendte frustration til begejstring for Ringkøbing IF

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF