Annonce
Vestjylland

VLTJ har ingen stormproblemer

Trods stormen har VLTJ ingen problemer med at holde togene i gang. Arkivfoto: Claus Sjødin

Både DSB og Arriva har aflyst alt kørsel i Vestjylland fredag morgen på grund af storm. Men privatbanen VLTJ ser ingen problemer overhovedet og opretholder normal drift

Annonce

Lemvig: Mens både Arriva og DSB har aflyst alt togkørsel i det vestjyske område, så har privatbanen VLTJ holdt gang i togene hele morgenen og har fortsat helt normal drift.

- Vi indstiller ikke driften, hvis vi vurderer, at vi kan køre. Og vore lokomotivførere vurderer ikke, at der er nogen risiko overhovedet, siger VLTJ's direktør, Martha Vrist.

Banen kører ellers i de yderste klitter og på de høje dæmninger ud mod Thyborøn. Derfor er toget særdeles vindudsat - og det er netop på grund af den varslede storm, at både DSB og Arriva allerede i aftes meddelte, at de ville indstille alt drift på de vestjyske strækninger så længe stormen stod på.

Hos VLTJ har man draget den erfaring, at en varslet storm ikke altid udvikler sig så voldsomt, som meteorologerne varsler. Derfor vælger man at stikke en finger i jorden, inden man indstiller driften.

- Da vi mødte på arbejdet fredag morgen, valgte vi at køre den første tur med såkaldte "skærpet opmærksomhed". Det vil sige med nedsat hastighed, men vores lokomotivfører mødte overhovedet ingen problemer og vurderede, at der ikke var nogen risiko overhovedet. Derfor fortsatte vi vore kørsler, siger Marha Vrist.

Hun fortæller, at banen løbende er i kontakt med sine lokomotivførere, men der er ingen, der er ikke blevet berettet om hverken løse tagsten, flyvende skraldespande eller andre problemer ude fra strækningerne.

Banens egne instrukser siger, at ved vindstyrker omkring 25 sekundmeter, begynder man at vurderer situationen. Driften bliver indstillet omkring 30 sekundmeter og dermed tæt på orkan.

- Men det er jo altid en vurdering, hvornår vi skal gøre noget. Der kan altid vælte træer - også ved vind under de 25 sekundmeter - og nogle strækninger kan være mere udsatte for vind end andre. Derfor stikker vi en finger i jorden, men af hensyn til passagererne indstiller vi ikke driften, hvis vi vurderer, at vi kan køre. Lige nu ser stormen ikke ud til at blive værre, så derfor har vi normal drift, siger Martha Vrist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce