Hvide Sande

Vita og Jørgen sælger huset - og fortsætter med at sælge blomster

Indehaverne af Vitas Blomster, Vita og Jørgen Kristoffersen, er klar til at sælge huset i Hvide Sande, hvor de dog fortsat vil drive deres forretning med blomster og specialiteter. Pressefoto
Ægteparret Vita og Jørgen Kristoffersen har besluttet sig for at sælge deres hus på Parallelvej i Hvide Sande, hvor de også driver forretningen Vitas Blomster, som der fortsat skal holdes liv i.

Hvide Sande: I 35 år har Vita og Jørgen Kristoffersen gjort sig som blomsterhandlere i Hvide Sande, og der er ingen planer om at lade karrieren visne, skønt ægteparrets ejendom på Parallelvej 63 - hvor Vitas Blomster har til huse - netop er sat til salg.

- Vi har fortsat et ønske om at drive vores blomsterbutik - enten i de nuværende lokaler som lejer eller ved at leje et andet lokale i byen, da vi jo endnu ikke ønsker at gå på pension, siger 61-årige Vita Kristoffersen.

Parrets hus med tilhørende forretning er på lige godt 500 kvadratmeter fordelt på to plan, og det er lige rigeligt at passe og vedligeholde.

- Der sker jo rigtig meget i Hvide Sande i disse år, og vi mener, at vores bolig sagtens kan anvendes til mange forskellige formål. Beliggenheden gør jo også, at der sagtens kan bygges ældreboliger eller skabes et andet projekt på matriklen, tilføjer Vita Kristoffersen.

Hun siger videre, at husets privatafdeling eksempelvis kan bygges om og indrettes med tre eller fire lejligheder.

Der sker jo rigtig meget i Hvide Sande i disse år, og vi mener, at vores bolig sagtens kan anvendes til mange forskellige formål

Vita Kristoffersen, indehaver af Vitas Blomster i Hvide Sande

Også med selvbetjening

Parallelvej 63 er snart at finde som salgsprojekt hos EDC i Hvide Sande, og for ægteparret er det vigtigt at pointere, at Vitas Blomster altså ikke er på vej mod lukning.

- Vi brænder for det endnu, og vi synes, det er vigtigt, at byen fortsat har en blomsterbutik, siger Vita Kristoffersen.

Forretningen er i dag også godkendt til at sælge specialiteter fra blandt andet Frelsens Chokolade, og ægteparret har stor succes med en selvbetjeningsafdeling, hvor folk kan købe blomster døgnet rundt.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Hvide Sande For abonnenter

Se billederne fra indvielsen af Danmarks største vindmøllepark

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce