Annonce
Læserbrev

Vis vejen og inviter ind i foreningsfællesskabet

Annonce

Læserbrev: For nylig kom myndighederne med nye retningslinjer for forebyggelse af smitte mod COVID-19. Med de nye retningslinjer er der åbnet op for, at udendørs aktiviteter for alvor kan komme i gang igen.

Vi er mange i de vestjyske idrætsforeninger, der har glædet os – og mange er allerede godt i gang med at finde ind i nye træningsfællesskaber, der følger retningslinjerne. Løbeklubber mødes i små hold og løber forskellige ruter, fitnesstræning sker med god afstand mellem hinanden på grønne arealer, boldspillere træner igen på grønsværen, og mange flere tænker i nye baner for at få deres aktiviteter til at lykkes.

Godt gået! Det er fantastisk at opleve, hvordan folk tænker kreativt og reflekterer over, hvordan der kan komme bevægelse og aktivitet ind i hverdagen ud fra gældende retningslinjer.

Tak til jer, der allerede støtter op om idrætsforeningerne, møder til træning og betaler kontingent til gavn for foreningerne. Mit store ønske er nu, at folk er gode til at bakke op om hinanden og opfordre familie, venner og naboer til at komme ud og få noget frisk luft og få sig bevæget.

Undersøgelser viser, at vi voksne har været 40 procent mindre fysisk aktive under coronakrisen. 40 procent! Fraværet af foreningsfællesskabet og samværet med andre mennesker har sat sine spor, og for nogle mennesker er det rigtig svært at komme i gang igen, og nogle er også usikre på, om det er sikkert for dem at mødes med andre eller er usikre på, om der overhovedet er en plads til dem i foreningsfællesskabet. Hjælp dem. Hjælp hinanden. Der ligger en kæmpe opgave i at genmotivere til foreningsliv, til at invitere ind i fællesskabet og aktivere gejsten og lysten til bevægelse.

Lad os gribe denne unikke mulighed for at starte forfra – vi starter alle på en frisk i foreningerne, vis vejen og gå foran som det gode eksempel: giv plads og skab plads - og inviter ind i de nye fællesskaber, der er ved at blive dannet. Lad os vise, at der er en plads til alle i foreningsfællesskabet, det er da at udvise samfundssind.

I DGI arbejder vi ihærdigt for yderligere genåbning af aktiviteter - inde som ude – og hvis udviklingen fortsat går den rette vej, så er der lys for enden af tunnelen. God fornøjelse med aktiviteterne derude, og pas på hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce