x
Annonce
Indland

Virusramt dansker: Uvirkeligt med to ugers indespærring

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
TV2-medarbejder, som er smittet med coronavirus, er ifølge interview ved godt mod, men også chokeret.

Efter en skiferie i Norditalien med sin familie begyndte TV2-medarbejderen Jakob Tage Ramlyng at hoste og få feber.

Annonce

Natten til torsdag fik han oplyst, at han er smittet med coronavirus som det første bekræftede tilfælde i Danmark.

Meldingen fik han lidt efter klokken 02.15 på Roskilde Sygehus. Den kom som noget af et chok, fortæller han til TV2 News torsdag eftermiddag.

- Det er simpelthen løgn. Det kan simpelthen ikke være rigtigt.

Det var det første, der gik gennem hovedet, siger Jakob Tage Ramlyng, der er i hjemmekarantæne.

Jakob Tage Ramlyng fortalte i et Facebook-opslag tidligere torsdag, at han er "ved godt mod".

- Vi er selvfølgelig dybt rystede over, at det, vi troede var stærkt usandsynligt, nu er vores virkelighed, skrev Jakob Tage Ramlyng.

Symptomerne viser sig ved, at han er forkølet og småsløj, siger han i videoen.

Han tilføjer, at det har været et intenst døgn.

- Jeg har ikke sovet siden i går, så ud over at jeg er lidt mat, er jeg også rigtig træt og rundt på gulvet, siger Jakob Tage Ramlyng.

I Europa har særligt det nordlige Italien været ramt af det stærkt smitsomme virus.

Her opholdt han sig sidste uge sammen med sin familie.

Hans kone og ene søn er begge testet negative. Jakob Tage Ramlyngs anden søn har ikke haft symptomer og er ikke blevet testet endnu.

Mandag var han tilbage i Danmark, og onsdag formiddag fik han de første symptomer fortæller han.

Han nåede kortvarigt på arbejde på TV2, hvorfor sundhedsmyndighederne torsdag har været på besøg hos mediet. 16 ansatte er indtil videre sendt i hjemmekarantæne.

Først fik Jakob Tage Ramlyng, der er redaktør på TV2 News, at vide, at han skulle se det som en almindelig virus.

Nu står det imidlertid klart, at han med egne ord er "patient 0".

- Det bliver helt uvirkeligt at skulle være spærret inde i to uger, men vi prøver at få det bedste ud af det, skrev han torsdag på Facebook.

Sundhedsstyrelsen vurderer fortsat, at risikoen for udbredt smitte i Danmark er lav.

Globalt er mere end 82.000 personer blevet smittet med coronavirusset, mens over 32.000 igen er erklæret raske.

Alvorlig sygdom efter coronavirus ses især hos ældre og svækkede personer.

/ritzau/

Link til video med virusramt dansker på tv2.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce